Gulaş

gulas

Ingrediente:

  • 1 bucată cârnat de casă, mare și afumat
  • vreo 4 cartofi mari
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  •  1 ardei gras sau ardei capia
  • 1 ceapă roșie mare 
  • 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
  • foi de dafin
  • sare, piper, boia de ardei iute și dulce 
  • ulei 
 
In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul.
 
 Ceapa roșie  și ardeiul capia se toacă mărunt sau se folosește robotul. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul. O adevărată plăcere. După ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei, până devin sticloase.
 
  Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.
 3a
 
Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele.
 
Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.  
Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin  înainte ). Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin .
 
Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să striviți cartofii.
 

Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sarea, piperul și boiaua, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc. 

 
Poftă bună !!!
 
2a
 


Related Posts

Cartofi copți sau prăjiți ??

Cartofi copți sau prăjiți ??

      Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul ăsta […]

Porc cu legume la cuptor, așa pe fugă …

Porc cu legume la cuptor, așa pe fugă …

    Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!!  Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este o doamnă cum nu s-a […]1 thought on “Gulaş”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *