Rondele de cartofi la cuptor


Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal  sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor  sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obţin deşeuri .


Ingrediente

  • 2 cartofi noi , mari
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Boia de ardei, după gust
  • 1 / 3 cană mozzarella
  • 5 felii de kaiser (bacon), tăiate cuburi şi prăjite
  •  oregano
  • Ceapa verde ( merge și ca garnitură  , dacă doriți)
  • Smântână pentru servire


Preparare

 

1. Încălziți cuptorul la 180. 

2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de   1,5-2 cm grosime. 
3.  Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați  fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte 
şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.
5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele  .
6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute. 
Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți.
Petrecere frumoasa !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!



4 thoughts on “Rondele de cartofi la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *