Crostate cu mascarpone si portocale rosii

 
 
 
Îmi plac la nebunie portocalele roșii !!! Si de aceea îmi plac și deserturile care le conțin. 
Mmmdeci crostatele astea sunt fabuloase, colorate, neobișnuite și demne de multe gemete.
 Sunt un amalgam de arome: gustul acrișor al portocalelor combinat cu crusta dulce și cu aroma cremei de mascarpone dau naștere la ceva magic. Se pot folosi ca tratament împotriva tristeții, te fac să-ți dai ochii peste cap de plăcere. Este tipul de desert care trece foarte repede în top 5 deserturi.

crusta – Pâte Brisée

150 gr. făină
1/2 linguriță sare
2 lingurițe zahăr
120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte )
3 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )


 rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI

umplutura de portocale

 4-5 portocale roșii, decojite și tăiate felii rotunde
1 cutie cremă mascarpone ( 250 gr.)
extract de vanilie și zahăr, după gust

un ou și 2-3 linguri zahăr brun pentru final touch

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C și se pregătește tava cu hârtie de copt.
2. Se face crema : mascarpone + zahăr + extract vanilie, cu ajutorul mixerului. Mixați și gustați. Adăugați exact atât zahăr cât să fie pe gustul vostru.

3. Se scoate aluatul ( Pâte Brisée ) de la frigider și se lasă la temperatura camerei vreo 10 minute. Se împarte în vreo 5-6 bucăți. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul pe suprafața de lucru acoperită cu făină. Nu vă faceți griji dacă  aluatul întins nu are forma perfect rotundă sau marginile drepte. Avantajul acestei crostate – imperfecțiunea aluatului este de bine.


4. Se transferă aluatul întins pe hârtia de copt. Se pune o lingură din crema de mascarpone în mijlocul aluatului. Apoi feliile de portocală peste cremă. Atenție: lăsați cel puțin 2 cm liberi pe margine pentru a putea întoarce aluatul. Împăturiți marginile crostatei peste portocale, lăsând mijlocul neacoperit. Dacă vă rămâne cremă foarte bine, o vom folosi la final.

5. Marginile aluatului se pensulează cu oul bătut bine cu furculița și se presară cu zahăr brun.
6. Se dă la cuptor vreo 25- 30 min. până aluatul devine galben auriu.

 
Se lasă să se răcească și se servesc împreună cu crema de mascarpone rămasă.
 
 Se servește cu multă dragoste!
 
 

 
Adaptare după  The Kitchn
 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

  S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la o […]

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

  Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a […]



24 thoughts on “Crostate cu mascarpone si portocale rosii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *