Rosii coapte cu parmezan si fulgi de porumb

rosii coapte cu parmezan si fulgi

Să vă spun ceva despre roșiile astea mici pe care le-am găsit din întâmplare în piață și sunt extraordinar de dulci și buuune. Sunt de la Gornești. Dacă ajungeți vreodată în zona mea pot să vă spun cu mâna pe inimă și pe sticla de bulion că în acest sat mic aflat doar la câțiva kilometri de Târgu Mureș găsiți cele mai bune roșii care există pe acest pământ. Aici e lumea roșiilor- în fața fiecărei case găsești o tanti care vinde roșii: colorate, galbene, verzi, mai mici sau mai mari, în ciorchini sau nu, și toate la fel de gustoase. Vă spun eu că dacă s-ar face un drum al bulionului cu siguranță ar începe și s-ar termina la Gornești.

serban si rosiile

 De când a început școala nu mai am timp de nimic. În afară de visarea cu ochii deschiși și așteptarea weekend-ului nu prea am mai ajuns în bucătărie, chiar dacă aș fi vrut. De aceea a trebuit să pregătesc ceva rapid, dar la fel de delicios ca întotdeauna.

 

 Ingrediente

  • roșii cherry (cam cât intră în 6 ramekin-uri)
  • fulgi de porumb (se pot înlocui cu pesmet)
  • 1/4 cană parmezan ras
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • o mână de busuioc verde, rupt din ghiveciul din fereastră
  • ulei de măsline

rosii

Metoda

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Fulgii de porumb se transformă în pesmet, fie cu ajutorul blenderului fie cu un sucitor și o pungă de hârtie.

fulgi pesmet

Roșiile mici lăsați-le întregi, iar cele mai mărișoare tăiați-le în jumătate. Luați un bol și adăugați în el: roșiile, fulgii, parmezanul, sarea, piperul și busuiocul rupt. Amestecați.

rosii

Cu ajutorul unei linguri umpleți ramekin-urile. A se observa ajutorul meu!!! Priceless…

ramekin

Stropiți din abundență cu ulei de măsline

rosii la cuptor

și dați la cuptor vreo 10-15 minute până se formează aceea crustă minunată.

rosii coapte cu fulgi

Gustați și vă minunați !!!

rosii coapte

Luv u !!

rosii coapte la cuptor  

Rosii coapte cu parmezan si fulgi de porumb
Write a review
Print
Ingredients
  1. roșii cherry
  2. fulgi de porumb
  3. 1/4 cană parmezan ras
  4. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  5. o mână de busuioc verde
  6. ulei de măsline
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  2. Fulgii de porumb se transformă în pesmet cu ajutorul blenderului.
  3. Roșiile mici lăsați-le întregi, iar cele mai mărișoare tăiați-le în jumătate.
  4. Luați un bol și adăugați în el: roșiile, fulgii, parmezanul, sarea, piperul și busuiocul rupt.
  5. Amestecați.
  6. Cu ajutorul unei linguri umpleți ramekin-urile.
  7. Stropiți din abundență cu ulei de măsline și dați la cuptor vreo 10-15 minute până se formează crusta.
Notes
  1. Serviți fierbinte.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 


Related Posts

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]

Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

  Vreau să vă spun un singur lucru. Am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește  la americani Crispy Strips, dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam. O rețetă pe […]



8 thoughts on “Rosii coapte cu parmezan si fulgi de porumb”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *