Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese in flacari

rosii coapte

Deci da, există și roșii mici cât unghia… și sunt dulci și buneee. Dar dacă sunt făcute la flacără devin mult mai dulci.

Este foarte frumos afară și ieșirile la iarbă verde sunt încă la modă.

Nu ratați !!!

Rares si rosiile

Ingrediente:

300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
 ulei de măsline extravirgin
oțet balsamic de modena
3 căței de usturoi, decojiți și tocați
sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
vreo 2 fire busuioc proaspăt
mozarella bocconcini
pâine țărănească pentru prăjit pe grătar

rosii

Metoda:

Roșiile se spală și se curăță de codițe.

Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.

Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.

Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor (timpul de pregătire depinde și de mărimea lor). Treaba este aproape gata.

rosii_original

Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.

Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește totul acolo, la botu’ calului.

salata caprese

Dacă nu sunteți posesori de grătar, pregătiți roșiile fie în cuptor, fie pe plită. Nu este același lucru, dar se apropie.

Mor de poftă, nu alta !!

salata de rosii

Poftă bună și vacanță frumoasă !!!

caprese


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo este o […]

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]



9 thoughts on “Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese in flacari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *