Crisp cu piersici… la borcan

crisp

Știți nu-i așa că se apropie cea mai frumoasă și cea mai plină de viață și de zâmbete și de bucurie ăăăă… și de zăpadă sper, de dăruire și iertare, sărbătoare din an ?? ei da AMR 13 zile …

Câtă nerăbdare, câtă foșneală și câte pregătiri…

Rareș zice ieri: „Mama, eu sunt bun și cuminte în timp ce îl ciupea pe cel mic și știu că Moș Crăciun va fi bun cu mine pentru că merit”… adică Dragă Moș Crăciun copilu’ merită !!!

Dar până intrăm în febra turtelor dulci și cozonacilor mă laud și eu cu ce pot !!!!

Ingrediente:

  • 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
  • 6 piersici din conservă (nu sunt fan al produselor în conservă dar am primit una cadou și a fost super-mega bună)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • o pișcătură nucșoară
  • 1 lingură extract de vanilie
  • cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
  • 3 linguri arrowroot
  • 150 gr. făină de migdale
  • 30-50 gr. musli
  • o pișcătură sare
  • 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
  • 3 linguri sirop de arțar
  • 1/2 linguriță praf de copt

piersici

Metoda:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C.

Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.

În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) +  sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.

Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.

Peste piersici se presară aluatul obținut.

Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.

crisp 1

Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.

crisp cu piersici1

O daaa !!!

crisp cu piersici

Să vină sărbătorile !!!

crisp la borcan

Crisp cu piersici… la borcan
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
  2. 6 piersici din conservă
  3. 1 lingură suc de lămâie
  4. o pișcătură nucșoară
  5. 1 lingură extract de vanilie
  6. cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
  7. 3 linguri arrowroot
  8. 150gr. făină de migdale
  9. 30-50 gr. muesli
  10. o pișcătură sare
  11. 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
  12. 3 linguri sirop de arțar
  13. 1/2 linguriță praf de copt
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.
  3. În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) + sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.
  4. Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.
  5. Peste piersici se presară aluatul obținut.
  6. Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.
Notes
  1. Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/


Related Posts

Placinta de cartofi dulci si crema de branza

Placinta de cartofi dulci si crema de branza

Și pentru că bucuria vine din lucruri mărunte și liniștea vine din suflet ce ziceți să punem suflet și să facem o plăcintă mică. Nu vă enervează la culme atunci când se termină cutia de musli și totuși rămâne o cantitate care nu e deloc […]

Crumble cu piersici și afine

Crumble cu piersici și afine

  Primesc piersici … atât de bio erau piersicile astea de nu vă vine să credeți…  aromate, savuroase, proaspăt culese din copac, nestropite nici măcar odată, cu puf pe ele și urâte, mai frate, urâte dar bune rău.            felii de […]



4 thoughts on “Crisp cu piersici… la borcan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *