Cobbler cu fructe de padure – Mixed Berry Cobbler

Mixed Berry Cobbler

Și așa începe un alt capitol al vieții nostre în bucătărie…

Toată lumea la începutul anului vorbește despre rezoluții, despre ceea ce va fi sau și-ar dori să fie… În cazul meu se va adopta principiul  „People who love to eat are always the best people” susținut de Julia Child, așa că în acest an vom fi mai buni ca niciodată. Mă rog și asta este tot un fel de rezoluție, dar măcar este una gustoasă și realizabilă.

Stați aproape deoarece vom face minuni.

Și ca să nu lungesc vorba haideți să vă arăt cum să obțineți cel mai de efect desert obținut din resturile de fructe din congelator.

fructe de padure

 

INGREDIENTE

pentru fructe

  • 3 căni fructe de pădure ( afine, mure, zmeură, căpșuni etc)
  • sucul de la 1 lămâie
  • 125 gr. zahăr
  • 2 linguri de făină
  • un strop de sare

pentru aluat

  • 125 gr. făină
  • 30 gr. zahăr
  • 1 si jumătate praf de copt
  • un strop de sare
  • 30 gr. unt foarte rece ( aproape înghețat ) și tăiat în bucăți
  • 120 gr. smântână de gătit sau frișcă lichidă neîndulcită

fructe de padure congelate

METODA

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Într-un bol încăpător amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Adăugați fructele și sucul de lămâie și amestecați ușor să nu transformați totul în gem. Puneți deoparte.
  3. Găsiți vasul sau vasele termorezistente în care veți pregăti cobbler-ul. Adăugați fructele în vas și puneți deoparte.
  4. Într-un alt vas amestecați împreună făina, zahărul, praful de copt și sarea.
  5. Și acum distracția : folosindu-vă de buricele degetelor amestecați untul în amestecul de făină, până obțineți niște firimituri mai mari.
  6. Adăugați smântâna și amestecați până se combină. Nu amestecați în exces … este genul de aluat în care cocoloașe sunt binevenite.
  7. Cu ajutorul unei linguri adăugați aluatul peste fructe.
  8. Dați la cuptor pentru 25 minute până fructele încep să bolborosească și aluatul prinde o culoare aurie.
  9. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi cald sau la temperatura camerei.
  10. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.

pam pam …și uite așa se face magie !!

 

Berry Cobbler

 

 

 

Cobbler cu fructe de padure – Mixed Berry Cobbler
Write a review
Print
Ingredients
  1. pentru fructe
  2. 3 căni fructe de pădure ( afine, mure, zmeură, căpșuni etc)
  3. sucul de la 1 lămâie
  4. 125 gr. zahăr
  5. 2 linguri de făină
  6. un strop de sare
  7. pentru aluat
  8. 125 gr. făină
  9. 30 gr. zahăr
  10. 1 si jumătate praf de copt
  11. un strop de sare
  12. 30 gr. unt foarte rece ( aproape înghețat ) și tăiat în bucăți
  13. 120 gr. smântână de gătit sau frișcă lichidă neîndulcită
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Într-un bol încăpător amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Adăugați fructele și sucul de lămâie și amestecați ușor să nu transformați totul în gem. Puneți deoparte.
  3. Găsiți vasul sau vasele termorezistente în care veți pregăti cobbler-ul. Adăugați fructele în vas și puneți deoparte.
  4. Într-un alt vas amestecați împreună făina, zahărul, praful de copt și sarea.
  5. Și acum distracția : folosindu-vă de buricele degetelor amestecați untul în amestecul de făină, până obțineți niște firimituri mai mari.
  6. Adăugați smântâna și amestecați până se combină. Nu amestecați în exces … este genul de aluat în care cocoloașe sunt binevenite.
  7. Cu ajutorul unei linguri adăugați aluatul peste fructe.
  8. Dați la cuptor pentru 25 minute până fructele încep să bolborosească și aluatul prinde o culoare aurie.
  9. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi cald sau la temperatura camerei.
Notes
  1. Este minunat cu înghețată.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Cobbler


Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

 Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți apare […]

Înghețată la pungă … la minut … cu mure …

Înghețată la pungă … la minut … cu mure …

   Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant…  Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *