Pesto – din branza proaspata si busuioc – pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine

 

pesto de branza

O daaa… ce faci când ai în casă o cutie mare de brânză proaspătă și nu ai nici un fel de idei?? Storci și ultima picătură din neuronul obosit după o săptămână de muncă și scoți cele mai bune paste gătite de tine în anul acesta. Si câte laude am primit pentru ele, nici nu vă mai povestesc că o sa ziceți că mă laud.

Copiii mei ar mânca paste dimineața, la amiază și la cină, chiar și în loc de desert. Oare doar la noi se întâmplă asta?? Câteodată chiar mă întreb dacă nu avem sânge de italian printre neamuri. Hahaha sper eu degeaba…

 Aaaa…și că tot veni vorba de copii…copiii unui food blogger sunt cei mai exigenți critici culinari. Tocmai ne-am întors de la o zi de naștere unde se pare că „aluatul de muffin a fost amestecat excesiv și nu erau suficient de pufoase…iar crema era fadă și exagerat de dulce”… și ai mei sunt băieți.

pesto branza proaspata

 INGREDIENTE

  • 2 căței de usturoi
  • o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
  • 1 cutie brânză proaspătă de vaci
  • sare și piper
  • 1 lingură iaurt grecesc
  • 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
  • 1/4 cană parmezan ras
  • paste după bunul plac sau poate niște toast

ingrediente pesto

METODA

  1. Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
  3. Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
  4. Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
  5. Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.

 

paste cu pesto

 

 

Pesto – din branza proaspata si busuioc
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 căței de usturoi
  2. o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
  3. 1 cutie brânză proaspătă de vaci
  4. sare și piper
  5. 1 lingură iaurt grecesc
  6. 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
  7. 1/4 cană parmezan ras
  8. paste
Instructions
  1. Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
  3. Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
  4. Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
  5. Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Pesto cu branza


Related Posts

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

    și iară paste la cină … pai ce să-i faci dacă ne plac !!! mult !!!!   Acesta este un sos făcut după ochi … ai mei, de fapt mai mult după gustul meu, așa că aveți încredere că e bun:    roșii […]



1 thought on “Pesto – din branza proaspata si busuioc – pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *