salata de cartofi mov. cu iaurt

salata de cartofi mov. cu iaurt

 

 Mdeci ăștia sunt cartofi mov producție proprie, da?? Adică să ne înțelegem sunt plantați și culeși de băieții mei.

cartof mov

 

Si sunt atât de mov pe cât ii vedeți, nu am aruncat pe ei cu cerneala.

 

cartofi mov

 

 

Ingrediente

  • cartofi mov
  • câteva ridichi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o cutie iaurt grecesc
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare de mare și piper proaspăt măcinat
  • sparanghel verde

 

cartofi mov la sac

Metoda

  1. Se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală mare cu apa și puțină sare. Se lasă vreo 20 de minute la fiert, apoi se testează cu furculița. Când sunt fierți se îndepărtează de pe foc și se scurg de apă. Se trec pe sub jet de apă rece. Se îndepărtează coaja ( va aluneca foarte ușor ) și se taie în bucăți cât o îmbucătură.
  2. Se mărunțește ceapa și usturoiul, iar ridichile se taie în felii subțiri. Sparanghelul se curăță de capete și se opărește cu apă fiartă.( blanchat)
  3. Într-un bol mai mic se amestecă iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și un strop de sare.
  4. În vasul de servit se adaugă cartofii și restul legumelor. Turnați dressing-ul de iaurt obținut peste cartofi și condimentați cu piper. Agitați puțin vasul astfel încât dressing-ul să ajungă peste tot.
  5. Serviți salata la temperatura camerei.

 

salata

 în cazul în care veți deveni fani ai acestor cartofi trebuie sa încercați și cartofii prăjiți: cu puțin usturoi, ketchup de casa și rozmarin…apogeul cartofilor prăjiți

cartofi mov prajiti

 

salata de cartofi mov. cu iaurt
Write a review
Print
Ingredients
  1. cartofi mov
  2. câteva ridichi
  3. 2 fire de ceapă verde
  4. 2 fire usturoi verde
  5. o cutie iaurt grecesc
  6. 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  7. sucul de la 1/2 lămâie
  8. sare de mare și piper proaspăt măcinat
  9. sparanghel verde
Instructions
  1. Se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală mare cu apa și puțină sare. Se lasă vreo 20 de minute la fiert, apoi se testează cu furculița. Când sunt fierți se îndepărtează de pe foc și se scurg de apă. Se trec pe sub jet de apă rece. Se îndepărtează coaja ( va aluneca foarte ușor ) și se taie în bucăți cât o îmbucătură.
  2. Se mărunțește ceapa și usturoiul, iar ridichile se taie în felii subțiri. Sparanghelul se curăță de capete și se opărește cu apă fiartă.( blanchat)
  3. Într-un bol mai mic se amestecă iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și un strop de sare.
  4. În vasul de servit se adaugă cartofii și restul legumelor. Turnați dressing-ul de iaurt obținut peste cartofi și condimentați cu piper. Agitați puțin vasul astfel încât dressing-ul să ajungă peste tot.
  5. Serviți salata la temperatura camerei.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 

 

 

salata de cartofi mov cu iaurt


Related Posts

sparanghel la gratar cu crackers gluten free

sparanghel la gratar cu crackers gluten free

     Am găsit în piață sparanghel românesc, proaspăt … tocmai cules din grădina cuiva. Și nu m-am răbdat și am cumpărat întreaga recoltă. O grămadă de idei de preparare mi-au trecut prin cap….supe, salate, la grătar, cu lămâie, cu mentă, cu unt….de abia am […]

Sparanghel langa niste pui cu lamaie si parmezan, la tava

Sparanghel langa niste pui cu lamaie si parmezan, la tava

  “Vine , vine primăvara”  uite așa cântau pe stradă azi-dimineață niște copilași în timp ce se fereau de bălți. Și tocmai atunci m-a lovit: chiar vine primăvara. Nu știu ce înseamnă pentru voi chestia asta dar pentru mine primăvara înseamnă ceapă verde, ridichi, loboda, […]



1 thought on “salata de cartofi mov. cu iaurt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *