Ridichi murate

 

Viața la țară este ceva de poveste !!! Să poți să scoți din pământul muncit de mâinile tale așa frumusețe de ridichi este visul oricărei doamne de la oraș. Și când ai recoltă mare, le adaugi în salată și în tot felul de preparate dar ajungi să le și murezi. Și cât de bune sunt !!!

 

 

 

INGREDIENTE

 

  •    2-3 legături de ridichi
  •    1 ceașcă de oțet din cidru de mere
  •    1 ceașcă de zahăr
  •    apă cât cuprinde (aici depinde de borcan)
  •    4 căței de usturoi 
  •    2 lingurițe sare
  •    2 lingurițe de semințe de muștar
  •    1 linguriță piper negru boabe
  •    2 frunze de dafin
  •    1 linguriță de piper roșu uscat zdrobit (opțional)
  •    un borcan sterilizat   ( al meu era de 900 ml)

 

 

METODA

 

  •    Ridichile se curăță de tulpină, se spală bine și se taie în felii subțiri.
  •    În borcanul sterilizat se așează feliile de ridichi și usturoiul.
  •    Separat într-o oală se aduce la fierbere oțetul, zahărul, apa, sarea, condimente și frunzele de dafin.
  •    Se toarnă lichidul fierbinte peste ridichi. Se închide borcanul și se lasă să se răcească. Când s-a răcit dați la frigider.

  • Răciți cel puțin 6 ore înainte de servire. A se păstra la frigider până la 2 luni.

 

 

Ridichi murate
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 2-3 legături de ridichi
  2. 1 ceașcă de oțet din cidru de mere
  3. 1 ceașcă de zahăr
  4. apă cât cuprinde (aici depinde de borcan)
  5. 4 căței de usturoi
  6. 2 lingurițe sare
  7. 2 lingurițe de semințe de muștar
  8. 1 linguriță piper negru boabe
  9. 2 frunze de dafin
  10. 1 linguriță de piper roșu uscat zdrobit (opțional)
  11. un borcan sterilizat ( al meu era de 900 ml)
Instructions
  1. Ridichile se curăță de tulpină, se spală bine și se taie în felii subțiri.
  2. În borcanul sterilizat se așează feliile de ridichi și usturoiul.
  3. Separat într-o oală se aduce la fierbere oțetul, zahărul, apa, sarea, condimente și frunzele de dafin.
  4. Se toarnă lichidul fierbinte peste ridichi. Se închide borcanul și se lasă să se răcească. Când s-a răcit dați la frigider.
  5. Răciți cel puțin 6 ore înainte de servire.
Notes
  1. A se păstra la frigider până la 2 luni.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *