Ciuperci caprese

Scurt și la obiect: ciuperci, usturoi, mozzarella, roșii din grădină și frunze de busuioc, stropite toate cu cremă de oțet balsamic- minunăție!

    5-6 ciuperci mari
    
5-6 bile proaspete de mozzarella, ruptă în bucăți
   
roșii cherry, tăiate în jumătate sau sferturi
   
busuioc proaspăt, mărunțit – pentru a decora

pentru uns

    2 linguri unt topit, 2 -3 fire de usturoi verde, taiat mărunt
   
2-3 fire de pătrunjel, proaspăt tocat  

     Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
    Amestecați usturoiul și pătrunjelul în untul topit.
Periați fundul fiecărei ciuperci și apoi așezați-o invers, pe o tavă de copt.
    
Răsturnați orice urmă de unt aromat rămas în interiorul ciupercilor. Umpleți cu felii de mozzarella și roșii și


    dați la cuptor până când brânza se topește și primește o culoare aurie (10 minute). Condimentați cu sare și piper după gust.

 Serviți fierbinte presărat cu busuioc și stropit cu cremă de oțet balsamic!

 

 

Ciuperci caprese
Write a review
Print
Prep Time
2 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
2 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 5-6 ciuperci mari
  2. 5-6 bile proaspete de mozzarella, ruptă în bucăți
  3. roșii cherry, tăiate în jumătate sau sferturi
  4. busuioc proaspăt, mărunțit – pentru a decora
  5. 2 linguri unt topit,
  6. 2 -3 fire de usturoi verde, taiat mărunt
  7. 2-3 fire de pătrunjel, proaspăt tocat
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
  2. Amestecați usturoiul și pătrunjelul în untul topit. Periați fundul fiecărei ciuperci și apoi așezați-o invers, pe o tavă de copt.
  3. Răsturnați orice urmă de unt aromat rămas în interiorul ciupercilor. Umpleți cu felii de mozzarella și roșii și dați la cuptor până când brânza se topește și primește o culoare aurie (10 minute). Condimentați cu sare și piper după gust.
  4. Serviți fierbinte presărat cu busuioc și stropit cu cremă de oțet balsamic!
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo este o […]

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *