• Română
  • English

Tagliatelle cu midii, in sos de rosii picant

Întotdeauna am gătit midiile proaspete și cu cochilie, dar ieri am primit de la mama o pungă de midii congelate și în 2 minute am știu exact ce voi face cu ele. Cred că ați observat că nu prea mă dau în vânt după fructe de mare…ci doar după fructe de pădure… hahaha…ce glumă bună, zic eu.

Vreau să vă povestesc cum am mâncat eu prima dată scoici. Anul trecut am fost la București la Gourmet Food Festival. Și acolo am văzut cum se pregătesc live scoicile și cum se servesc. Cred că am stat în fața standului cu scoici vreo 20 de minute și nu pentru că era rând, ci pentru că am vrut să văd care e treaba cu scoicile. Și vai de mine cum arătau…efectiv iți ploua în gură !!

Norocul meu a fost că cei de lângă mine și-au cumpărat fiecare câte un bol mare de scoici și am avut fost efectiv forțată să încerc. Mihaela dacă nu erai tu poate că nici azi nu mâncam așa ceva. Soțul din dotare îți este recunoscător…de atunci a început să prindă drag și el pentru aceste minunății, deoarece le pregătesc acasă de câte ori am ocazia.

 

INGREDIENTE


• 400 g tagliatelle
• 400 g midii congelate fără cochilie
• ulei de măsline extra virgin
• 3-4 căței de usturoi, tocați
• un ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
• 125 ml vin alb sec
• o conservă de roșii de 400g
• sare și piper negru proaspăt măcinat
• o legătură mare de pătrunjel frunze

 

 

METODA
1.Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până devin al dente.
2.O tigaie adâncă se așează pe un foc mediu și se adaugă vreo 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și jumătate din ardeiul iute. Se călește ușor, aprox. 1 minut până se înmoaie usturoiul, apoi se adaugă conserva de roșii.
3. Când sosul de roșii începe să se lege, se adaugă scoicile și vinul. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă înăbușit câteva minute, până când midiile s- au decongelat și s-au fiert.
4. Între timp se scurg pastele,  dar se păstrează o parte din apa în care au fiert. Se adaugă pastele în tigaie peste midii. Dacă sosul pare prea gros se adaugă o parte din lichidul păstrat.

 

 

5. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat. Se acoperă cu capac și se mai lasă la foc mic timp de aproximativ 1 minut.
6. Se servește stropit cu un pic de ulei de măsline și restul de ardei iute.

 

 

Tagliatelle cu midii, in sos de rosii picant
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
25 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. • 400 g tagliatelle
  2. • 400 g midii congelate fără cochilie
  3. • ulei de măsline extra virgin
  4. • 3-4 căței de usturoi, tocați
  5. • un ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
  6. • 125 ml vin alb sec
  7. • o conservă de roșii de 400g
  8. • sare și piper negru proaspăt măcinat
  9. • o legătură mare de pătrunjel frunze
Instructions
  1. 1.Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până devin al dente.
  2. 2.O tigaie adâncă se așează pe un foc mediu și se adaugă vreo 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și jumătate din ardeiul iute. Se călește ușor, aprox. 1 minut până se înmoaie usturoiul, apoi se adaugă conserva de roșii.
  3. 3. Când sosul de roșii începe să se lege, se adaugă scoicile și vinul. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă înăbușit câteva minute, până când midiile s- au decongelat și s-au fiert.
  4. 4. Între timp se scurg pastele, dar se păstrează o parte din apa în care au fiert. Se adaugă pastele în tigaie peste midii. Dacă sosul pare prea gros se adaugă o parte din lichidul păstrat.
  5. 5. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat. Se acoperă cu capac și se mai lasă la foc mic timp de aproximativ 1 minut.
  6. 6. Se servește stropit cu un pic de ulei de măsline și restul de ardei iute.
Notes
  1. Dacă nu găsiți midii fără cochilie atunci înlocuiți cu 1 kg midii proaspete .
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *