• Română
  • English

Tarta cu legume din gradina, ardei copt și branza feta


  Ingrediente

  •     1 foaie de aluat foietaj, adusă la temperatura camerei
  •     legume taiate în bucăți de 2-3 cm (am folosit roșii, porumb, ceapă, dovlecel galben, zucchini)
  •     2-3 fire de cimbru proaspăt sau rozmarin
  •     100-150 gr. brânză feta cremoasă
  •     2 linguri ulei de măsline
  •     150 gr. ardei roșu copt
  •     2 căței de usturoi  
  •     sare și piper proaspăt râșnit

Metoda

Se încălzește cuptorul la 180 grade C.

Aveți nevoie de 2 tăvi care se tapetează cu hârtie. In prima tavă se întinde foaia de aluat. In cea de-a doua se transferă legumele tăiate în bucăți și ierburile. Se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se amestecă până când toate sunt acoperite.

 

 

Se dau la cuptor ambele tăvi și se coace timp de 30 de minute sau până când totul începe să se înroșească (legumele pot dura mai mult, în funcție de cât de mare le-ați tăiat ).
Se scot din cuptor după ce s-au rumenit și se lasă să se răcească ușor.


Între timp se face un piure din ardeiul roșu copt, usturoi și brânză feta folosind un mixer de mare viteză, până când se obține o compoziție fină. Se condimentează cu sare și piper.


 Cu ajutorul unui cuțit de unt se întinde pasta de ardei cu brânză peste foietaj, apoi se adaugă legumele și ierburile coapte.

Se garnisește cu ierburi proaspete și mai multă brânză feta.

 

Tarta cu legume din gradina, ardei copt și branza feta
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 foaie de aluat foietaj, adusă la temperatura camerei
  2. legume taiate în bucăți de 2-3 cm (am folosit roșii, porumb, ceapă, dovlecel galben, zucchini)
  3. 2-3 fire de cimbru proaspăt sau rozmarin
  4. 100-150 gr. brânză feta cremoasă
  5. 2 linguri ulei de măsline
  6. 150 gr. ardei roșu copt
  7. 2 căței de usturoi
  8. sare și piper proaspăt râșnit
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Aveți nevoie de 2 tăvi care se tapetează cu hârtie. In prima tavă se întinde foaia de aluat. In cea de-a doua se transferă legumele tăiate în bucăți și ierburile. Se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se amestecă până când toate sunt acoperite.
  3. Se dau la cuptor ambele tăvi și se coace timp de 30 de minute sau până când totul începe să se înroșească (legumele pot dura mai mult, în funcție de cât de mare le-ați tăiat ).
  4. Se scot din cuptor după ce s-au rumenit și se lasă să se răcească ușor.
  5. Între timp se face un piure din ardeiul roșu copt, usturoi și brânză feta folosind un mixer de mare viteză, până când se obține o compoziție fină. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Cu ajutorul unui cuțit de unt se întinde pasta de ardei cu brânză peste foietaj, apoi se adaugă legumele și ierburile coapte.
  7. Se garnisește cu ierburi proaspete și mai multă brânză feta.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/


Related Posts

Galette cu pesto, rosii si mozarella

Galette cu pesto, rosii si mozarella

  Și uite așa a trecut și petrecerea de la birou…unde fiecare s-a prezentat cu diferite preparate culinare care mai de care, făcute de alții ca doar cine mai are timp de gătit în ziua de azi, dar din păcate mai toate reci. Bineînțeles aici […]

Cuplettes cu măr copt – Baked Apple Cuplettes

Cuplettes cu măr copt – Baked Apple Cuplettes

   Când iți place mărul copt măcar atât cât îmi place mie cauți tot felul de preparate în care să-l poți strecura sau să-l faci chiar personaj principal. Mirosul de măr copt are ceva care îmi aduce aminte de bucătăria mamei mele. Când eram copii […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *