Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea »
Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea

Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea

12 Comments

 
 
tartelette – Și iară a venit weekendul peste noi …. și nu ne deranjează deloc !!
Ce mai tura-vura, primiți ceva dulce în timp ce eu pregătesc gașca pentru vacanța noastră  de Paști, pe care de abia
 așteptăm să o petrecem la munte.
 
Până ne revedem vă doresc din tot sufletul Sărbători senine, Zâmbete pe buze și Pace în suflet!! 

Frangipane Tartelettes filled with Red Plums and Meringue topping

  Crusta/ Pâte Brisée

  • 125 gr. făină
  • 25 gr. zahăr 
  • 110 gr. unt rece
  • o lingură lapte
 
Am luat una bucată blender și am pus înăuntru toate ingredientele de mai sus. M-am jucat cu butonul on/off până am obtinut aluatul. Pe acesta l-am împărțiți în 6 părți egale și cu ajutorul făcălețului și al degetelor l-am aranjat în fiecare formă. Formele cu aluat le-am introdus la frigider vreo juma de oră bună.
 
 

Crema Frangipane

  • 40 gr. migdale trecute prin aparatul de măcinat
  • 40. gr. zahăr pudră
  • 40 gr. unt la temperatura camerei 
  •  un ou
 
Am pornit cuptorul la 180 grade C.
Toate ingredientele le-am amestecat cu o furculiță până am obținut o cremă uniformă. Am scos tăvițele de la frigider și am adăugat cremă în fiecare formă. Prunele proaspete, cele care au scapăt să nu fie mâncate, le-am spălat și le-am tăiat felii. Le-am așezat frumușel în cremă.
 
 
 . . .  și am băgat tava în cuptor pentru vreo 25 minute, până s-a umflat crema și a început să devină aurie.
 Am lăsat tartelettele mele să se răcească timp de 15 minute pe un grătar.
 
 

Bezeaua / Meringue topping

  • 4 albușuri de ou
  • 200 gr. zahăr pudră
  • un vârf cuțit de sare
  • un vârf cuțit cremă de tartar
  • 1 linguriță de extract de vanilie
 
Când tartele au fost aproape reci am început pregătirea topping-ului. Într-un vas de sticlă mare am amestecat albușurile până au început să facă vârfuri, apoi am adăugat crema de tartar, sarea și extractul de vanilie. Am continuat să adaug zahărul în ploaie până albușul a devenit lucios si vârfurile rigide. Folosind o spatulă, am așezat bezeaua peste tarte. Dimensiunea și forma bezelei depind de voi.
 
 
  Cu ajutorul blowtorch-ul am bronzat ușor bezeaua. 
În cazul în care nu aveți lampă de bronzat puteți așeza tartele în partea de sus a cuptorului ( preîncălzit 180 grade C ) timp de 2 minute sau până când se rumenesc.
  
 
Poftă mare să aveți !!!
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 


Related Posts

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Rețeta și ingrediente pentru cupcakes cu ciocolata alba. Rețeta pentru marshmallow frosting sau glazura de bezea.

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]



12 thoughts on “Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.