Cele mai noi rețete

Tortellini alla vodka, cu dovleac copt și salvie

Tortellini alla vodka, cu dovleac copt și salvie

  Tortellini alla vodka !!! MMMMMMMmmmmmmmmmmmm Începe școala… nu credeam că voi spune asta dar îmi este puțin frică de ce va urma. Online sau nu, cu distanțare sau fără, cu masca sau nu. Știu că va fi greu. Atât pentru copii cât și pentru…

Frigărui de creveți marinați, la grătar

Frigărui de creveți marinați, la grătar

  Dintotdeauna am știut că voi fi mamă, dar niciodată nu m-aș fi gândit că voi ajunge să gătesc, să fac fotografii și mai ales să scriu. Știu mă repet. Dar acesta e adevărul. A venit momentul să-mi găsesc locul meu în lume și am…

Salată de varză kale cu quinoa și năut

Salată de varză kale cu quinoa și năut

  Și dacă tot avem varză kale în grădină și știm că e tare sănătoasă, eu zic să mai facem o salată. Pentru salata de kale cu quinoa și năut 5-6 frunze mari de kale 1 conservă mică quinoa 60 gr. 1 conservă mică năut…

Salată de Kale

Salată de Kale

Varza Kale, cunoscută și sub denumirea de borecole sau varza țăranului, a fost cultivată de mai bine de 2000 de ani. De-a lungul timpului, a fost consumată la scară largă, în special în Europa, datorită rezistenței sale la îngheț și datorită faptului că aceste culturi…

Tartă crumble cu vișine

Tartă crumble cu vișine

  Cu toată canicula asta vișinul meu a făcut fructe pentru prima dată. Și cum nu puteam lăsa să treacă acest eveniment nesărbătorit am decis să le fac tartă.  Cea mai simplă rețetă de tartă pe care o pregătesc eu … care merge atât cu…

Focaccia

Focaccia

  Focaccia necesită timp… de fapt planificare. Pentru o focaccia reușită începe de ieri. Un aluat lăsat să se odihnească 18 până la 24 de ore în frigider vor face foccacia mult mai aerată și pufoasă. Dar eu nu am timp. Așadar vă scriu rețeta pe…


Cele mai căutate rețete

Gem de roșii

Gem de roșii

Ai prea multe roșii în grădină și nu mai ști ce să faci cu ele? sau poate îți dorești o experiență unică ca aceea a unui cracker cu brânză și gem? Pfuai și ce bine merge cu carnea la grătar!! Ceea  ce vreau să spun…

Chimichurri – sos verde cu avocado

Chimichurri – sos verde cu avocado

  Chimichurri este un sos nefiert de origine argentiniană, folosit atât ca ingredient în gătit, cât și condiment pentru carnea la grătar. Găsit în bucătăria argentiniană, paraguayană și uruguayană, sosul vine într-o versiune verde și roșie. sursa Azi am avut poftă de cartofi prăjiți. Și…

Pesto de leurdă

Pesto de leurdă

Mie imi place muntele și de mic copil mi-a plăcut să mă cațăr prin tot felul de locuri. Dar la cules de leurdă nu am ajuns niciodată. Ce are leurda cu cațăratul ? Da voi ce credeți că leurda asta crește oriunde? „Leurda (Allium ursinum)…

zacuscă de vinete

zacuscă de vinete

    Zacuscă… nu cred că există român care să nu știe ce e aia zacuscă.  Într-adevăr ea poate fi de mai multe feluri, dar cu siguranță în fiecare casă există o rețetă proprie. „Zacusca este o mâncare de legume proaspete, coapte sau prăjite în…

Compot de rabarbăr

Compot de rabarbăr

Eu am copilărit în Făgăraș și acest compot de rabarbăr este ceea ce ne servea mama mică ( așa o numeam noi pe străbunica) și ca răcoritoare dar și ca desert. Avea o tufă mare de rabarbăr în spatele casei și începând cu mijlocul lunii…


Alegerea cititorilor

Salată de gnocchi cu vinete și buratta

Salată de gnocchi cu vinete și buratta

Gnocchi cu vinete și burrata cu sos de oțet balsamic - Bucătăria familiei mele _ www.alexjuncu.ro

 

Vinete japoneze. Pfuai cât pot să-mi placă vinetele astea lunguiețe. Și de aceea le cumpăr de câte ori am ocazia. Următorul pas este să-mi găsesc semințe să văd dacă se pot cultiva și la noi în grădină. Deci dacă știți pe cineva care are așa ceva dați de veste.

 


Ingrediente gnocchi cu vinete

  • 2 vinete japoneze (tăiate felii de 1,5 cm)
  • 500 gr. gnocchi de casă ( sau din comerț)
  • 250 gr. roșii cherry ( tăiate în jumătate)
  • 2 bile burrata
  • 50 gr. rucola
  • 1 linguriță de miere
  • câteva felii de bacon prăjite
  • cremă de oțet balsamic
  • ulei de măsline, sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • semințe de pin 

Gnocchi - Bucătăria familiei mele _ www.alexjuncu.ro

 

Ce fac eu cu vinetele japoneze?

Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul. Dacă aveți gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

Prăjiți feliile de bacon și dați-le deoparte. La fel și semințele de pin. Sunt mult mai gustoase dacă la prăjiți puțin.

Tăiați felii vinetele. Aranjați-le pe o tavă într-un singur rând și ungeți-le cu ulei de măsline. 

Încălziți o tigaie grill. Prăjiți vinetele pe rând câte 2-3 minute pe fiecare parte. Fiind destul de subțiri se vor găti repede. Repetați până ați prăjit toate vinetele. 

Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească. 

Într-un bol încăpător adăugați jumătățile de roșii, mierea, uleiul de măsline și crema de oțet balsamic (după gust). Condimentați cu sare și piper.

Adăugați gnocchi peste roșii. Agitați puțin bolul astfel încât să se combine aromele. Împărțiți cantitatea în 2 farfurii.

Adăugați vinete direct în vasul de servit împreună cu rucola și burrata.

 

Gnocchi cu vinete și burrata cu sos de oțet balsamic - Bucătăria familiei mele _ www.alexjuncu.ro

 

Înainte de servite adăugați semințele de pin, baconul prăjit și încă puțină cremă de oțet balsamic.

 

Gnocchi cu vinete si burrata - Bucătăria familiei mele _ www.alexjuncu.ro

 

Pentru că o salată pe zi e sănătate curată !

 

Gnocchi cu vinete si burrata - Bucătăria familiei mele _ www.alexjuncu.ro

 

Alte rețete cu vinete și gnocchi

Parmigiana de vinete japoneze

Gnocchi de cartofi cu mozzarella, rosii si bacon

 

This recipe has no ratings just yet.

Salata de gnocchi cu vinete japoneze și buratta

mai 27
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 2 vinete japoneze (tăiate felii de 1,5 cm)
  • 500 gr. gnocchi de casă ( sau din comerț)
  • 250 gr. roșii cherry ( tăiate în jumătate)
  • 2 bile burrata
  • 50 gr. rucola
  • 1 linguriță de miere
  • câteva felii de bacon prăjite
  • cremă de oțet balsamic
  • ulei de măsline, sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • semințe de pin
Directions
  • Step 1 Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul. Dacă aveți gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Step 2 Prăjiți feliile de bacon și dați-le deoparte. La fel și semințele de pin.
  • Step 3 Tăiați felii vinetele. Aranjați-le pe o tavă într-un singur rând și ungeți-le cu ulei de măsline. Încălziți o tigaie grill. Prăjiți vinetele pe rând câte 2-3 minute pe fiecare parte. Fiind destul de subțiri se vor găti repede. Repetați până ați prăjit toate vinetele.
  • Step 4 Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească.
  • Step 5 Într-un bol încăpător adăugați jumătățile de roșii, mierea, uleiul de măsline și crema de oțet balsamic (după gust). Condimentați cu sare și piper.
  • Step 6 Adăugați gnocchi peste roșii. Agitați puțin bolul astfel încât să se combine aromele. Împărțiți cantitatea intre 2 farfurii.
  • Step 7 Adăugați vinete direct în vasul de servit împreună cu rucola și burrata.
  • Step 8 Înainte de servite adăugați semințele de pin, baconul prăjit și încă puțină cremă de oțet balsamic.