[:ro]Aproape taco ... sau tocană de pui cu legume în felul meu[:] » Bucătăria familiei mele
[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]

[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]

6 Comments

[:en]


Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită … 
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.

Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume. 

Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.


Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.


 Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.

Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.

Ridicați capacul și simțiți aromele.
 Vă plouă în gură, nu-i așa ??

 și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.

Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂

Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită … 
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
 
 

Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume. 
 
 
Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.

 
Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.
 
 
 Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.
 
 
Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.
 
 
Ridicați capacul și simțiți aromele.
 
 
 Vă plouă în gură, nu-i așa ??
 
 
 și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.
 
 
Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂
 
 
Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
 
 

[:]


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

    Vreau să vă spun un singur lucru. Am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește  la americani Crispy Strips, dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam. O […]



6 thoughts on “[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]”

  • Sunt la servici si mor de pofta. Tare bine mi-ar prinde taco asta al tau. Ce amalgam de culori si gusturi! Poate la cina. Te pup!

  • Alex vine aroma pan’ la mine!!!
    Am urmat instructiunile tale si am ridicat si io capacul da’ n-am simtit nimik:-(…normal ca nu simt ,ca doar oala mea e goala :-)))
    Tocana asta e si pe gustul meu:-),o sa fac si eu la tara,acolo am ingrediente bio ca si cele din pozele tale 🙂
    Ah,am uitat….a mea va fi cu mamaliga!
    Pup!

  • Am salivat la fiecare poza pe care ai postat-o!! Foarte interesant modul de servire.. cred ca m-as moscoli ca un purcel :))
    Pupici

  • Sa mai spun si eu? Desi ma uit la poze dupa un mic dejun copios, tot am inghitit in sec uitandu-ma la pozele tale. Cred ca e dementiala tocana asta, fur o portie (virtuala)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.