Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara »
Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

0 Comments

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

ALUATUL pentru rulouri cu scorțișoara sau cinnamon rolls

  • 250 gr. făină ( depinde de cât cere aluatul)
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1/8 linguriță de bicarbonat
  • 140 ml. iaurt grecesc 10%
  • 50 gr. unt 82% grăsime ( la temperatura camerei)
  • 75 gr. zahăr
  • pișcătură de sare
  • 1 ou
  • lapte

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

UMPLUTURA

  • 50 gr. unt topit
  • 50 gr. zahăr brun
  • 2 linguri scorțișoară măcinată ( sau cocos )
  • glazura la alegere    

 

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

METODA Rulouri cu scorțișoara

Se combină într-un bol : făină, zahăr, iaurt, unt, ou, praf de copt, bicarbonat, sare. Se frământă până se obține un aluat omogen, elastic și care se desprinde ușor de pe pereții bolului.

Se mai poate adăuga făină dacă aluatul o cere.

Aluatul se întinde pe planșeta presărată cu făină. Se întinde o foaie dreptunghiulară peste care se adaugă scorțișoara amestecată cu untul topit și zahărul brun,  până la 1 cm de la margine.

Se unge cu puțin lapte marginea aluatului și se începe rularea până se formează o spirală mare.

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

Aluatul rulat se taie în felii de 4-5 cm. care se așează în tava de muffins. Se obțin 12 melci, o tavă de muffins.

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

Pensulați puțin lapte deasupra melcilor și dați la cuptorul preîncălzit la 180 grade vreo 15-20 min. sau până scobitoarea introdusă în aluat iese curată.

Când sunt gata scoateți rulourile din cuptor și pensulați încă odată lapte deasupra.

 Veți auzi cu sfârâie.

Se îndepărtează imediat din tavă și se pun la răcit pe un grătar.

Glazura de deasupra este opțională.

Atelier de gătit pentru copii – rulouri cu scorțișoară

 

Rețeta cu aluat dospit : melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns 


Related Posts

Galette cu pesto, rosii si mozarella

Galette cu pesto, rosii si mozarella

Rețetă și ingrediente pentru tartă sărată: galette cu pesto, roșii și mozarella. Aluat Pâte Brisée. Pesto de busuioc.

Focaccia cu șofran, zucchini și măsline

Focaccia cu șofran, zucchini și măsline

    Mai știți că v-am spus că nu-mi prea place să frământ aluat. Nu am avut scăpare de data asta, mai ales că băleam numai cu gândul la această gustare extrem de apetisantă.   Ingrediente focaccia 500 gr. faină albă 1 plic drojdie uscată […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.