Brioşe cu vişine şi migdale » Bucătăria familiei mele
Brioşe cu vişine şi migdale

Brioşe cu vişine şi migdale

2 Comments

 

Brioşe cu vişine şi migdale – Sour Cherry Almond Muffins

 

Acum câteva zile, am început curățenia de primăvară . Ei și am ajuns la congelator. Ultima pungă de vișine. Ce modalitate mai bună de a utiliza vișinele decât să le coci în ceva dulce.
 Știu la ce vă gândiți : iară brioșe ??? Dar este cel mai ușor lucru de preparat , iar copiii le iubesc . 
Încercați să le feliați și să le ungeți cu puțin unt sau cremă de brânză…vor deveni micul dejun preferat al tuturor … sau și mai bine cel mai bun desert după masa de prânz.

Iar dacă înlocuiți făina albă cu făină bio integrală obțineți Brioșe BIO.

Unora le place cozonacul, altora checul, nouă ne plac brioșele .

 

Nu am un aparat de scos sâmburi, aşa că am îndepărtat intestinele vișinelor mele după modă veche .
 La final vârfurile degetelor mele au fost copleșite de o culoare roșie şi dulce, la fel ca și  placa pe care le-am tăiat. Ca într-un film de groază prost. Mwahahaha!

 


Ingrediente: (pentru o duzină de brioșe)

185 gr. făină
1 ou
120 ml. lapte
50 gr. unt topit ( sau 60 ml. ulei )
1 linguriță extract de migdale
un vârf cuțit de praf de copt
125 gr. zahăr
1 cană de vișine

1 ceașcă migdale măcinate grosier sau feliate

Cum fac brioșele cu vișine?

Se încălzește cuptorul la 200 grade. Într-un castron mare, se combină făina, praful de copt, zahărul, laptele, untul , oul şi extractul de migdale. Apoi, se adaugă vișinele tăiate în sferturi ( foarte  puțin tăvălite în făină ) şi jumătate din cantitatea de migdale.

Turnați aluatul în formele de brioșe. Deasupra adăugați restul de migdale şi un vârf de cuţit de zahăr, dacă vă place. Eu le pudrez cu zahăr pudră vanilat când sunt gata.

Coaceți pentru 20 – 25 min.

 
 


Le serviți fierbinți, cu unt sau cremă de brânză alături .

Micul dejun este servit!

 

Poftă bună !!!! Să ne bucurăm de acest început de weekend….chiar dacă plouă...

 
 
 


2 thoughts on “Brioşe cu vişine şi migdale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.