Paste Carbonara » Bucătăria familiei mele »
Paste Carbonara

Paste Carbonara

8 Comments

Noi … mari fani ai acestui preparat care se întâmplă de cel puțin câteva ori pe lună în bucătăria noastră. We luv Carbonara!


Cantitățile sunt după preferințe :

paste
parmigiano reggiano sau pecorino romano
2 ouă mari
prosciutto crudo
usturoi
piper proaspăt râșnit
sare de mare
smântână pentru gătit 

Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicațiilor de pe pachet.
Într-un vas adânc am făcut un sos din 2-3 gălbenușuri, juma cutie de smântână și o mână de parmezan ras.

Am avut o bucată mare de prosciutto din care am tăiat câteva felii subțiri ( în lung și-n lat) pe care le-am dat la prăjit în puțin ulei de măsline.  Aproape de final am adăugat usturoiul tăiat feliuțe subțiri. 

În tot acest timp pastele mele s-au fiert. Le-am scurs, dar am păstrat puțin din apa în care au fiert.
Am adăugat pastele în tigaie, peste prosciutto și usturoi. Am închis focul.

În vasul cel mare, cel cu gălbenușurile, adaug pastele fierbinți. Nu este nevoie de foc pentru a se găti gălbenușul. Amestecați de câteva ori, sărați și piperați. Poate chiar adăugați puțin oregano. 
Dacă sosul vi se pare prea gros sau preparatul prea uscat puteți adăuga puțin din apa în care au fiert pastele.
Se servește imediat cu și mai mult parmezan deasupra.

Poftă bună ! 

Alte Carbonara


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

  Supa asta de mazăre e de un verde pal și este numai bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega […]



8 thoughts on “Paste Carbonara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.