Osso buco cu Spätzle si gremolata » Bucătăria familiei mele
Osso buco cu Spätzle si gremolata

Osso buco cu Spätzle si gremolata

0 Comments  /  Jump to Recipe

Osso Buco - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Osso Buco este o tocană delicioasă de la italieni.  O tocană făcută cu sos de roșii și vin alb sec. Servită cu gremolata și mămăligă face toți banii.

Doar că eu am încălcat puțin regulile azi și o servesc cu Spätzle.

Spätzle este un tip de tăiței mici sau găluște făcute cu ouă proaspete, care servește de obicei ca o laterală pentru mâncărurile din carne cu sos. În mod obișnuit asociat cu Suabia, se găsește și în bucătăriile din sudul Germaniei și Austria, Elveția, Ungaria, Slovenia, Alsacia, Moselle și Tirolul de Sud. sursa

Dar azi este despre Osso Buco.


Osso buco – o rețetă milaneză de rasol de vițel sau vită

Ingrediente

2 felii rasol de vită

1 ceapă albă mică

1 morcov

4 căței de usturoi

350 ml vin alb sec

300 ml supa de pui sau de vita

400 gr. pulpa de roșii ( o conserva roșii tăiate fin)

3 linguri pastă tomate

cimbru proaspăt, foi de dafin

ulei de măsline

un cub unt

2 linguri făină

sare și piper după gust

Gremolata

  • o mână de pătrunjel verde, 2 căței de usturoi, coaja de la 1 lămâie necerată 

Ingrediente Osso Buco - - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Pentru a face Osso Bucco,

condimentați foarte bine carnea pe ambele părți cu sare și piper. Prefer să o fac în această ordine și să nu condimentez făina. Apoi tăvăliți ușor carnea prin făină scuturând orice exces.

Încălziți câteva linguri bune de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjiți carnea pe ambele părți până devine maro deschis. Dacă aveți o oală de fontă mai mare puteți face preparatul de la început în ea. Astfel se vor păstra toate sucurile. Nu pierdeți nimic. 

 Osso Buco - - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Scoateți carnea pe o farfurie și o puneți deoparte.

Într-o oală mare din fontă ( eu în asta am prăjit și carnea), adăugați untul, ceapa și morcovii. Gătiți timp de aproximativ 5 minute sau până ceapa începe să prindă culoare, apoi adăugați usturoiul. Deglazați oala cu vin și apoi lăsați amestecul să se gătească și să se reducă – vreo 4 minute. Acum adăugați conserva de roșii, pasta de roșii, supa și condimentați bine cu sare și piper.

 

Amestecați bine, aduceți sosul la fierbere și reduceți focul.  Scufundați feliile de carne prăjită în sos, adăugați cimbru și 2 foi de dafin.

Osso Buco fierbere- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Gătiți timp de 2-3 ore pe aragaz, cu capac, la foc mic.

Amestecați ocazional (ca sa nu se prindă) și completați la nevoie lichidul. Nu vă pot da un timp exact deoarece totul depinde de calitatea și vârsta cărnii folosite.

Spre sfârșit eu am adăugat și niște boabe de mazăre că tot le aveam proaspete prin frigider.

Am pregătit Spätzle conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dar voi puteți servi Osso Buco cu risotto, cu mămăligă sau cu paste.

spatzle - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Să nu uit de gremolata.

Așezați frunzele de pătrunjel pe o scândură. Tocați mărunt pătrunjelul. Acoperiți cu usturoi trecut prin presă și coajă de lămâie. Transferați în vasul de servit și lăsați deoparte timp de cel puțin 20 de minute înainte de servire.

 

Când osso buco este gata și carnea se desprinde de pe os, potriviți gustul sosului cu sare și piper și serviți imediat, cu Spätzle.

Rasol de vita- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Nu uitați să presărați gremolata.

Osso buco cu gremolata- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Acesta tocăniță milaneză e bestială!

Osso buco italian- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Idee: dacă aveți slow cooker (crock pot) sau kukta vă puteți folosi de ele la pregătirea acestui preparat. 

This recipe has no ratings just yet.

Osso Buco cu Spätzle si gremolata

august 10
: 2

By:

Ingredients
  • 2 felii rasol de vită
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 morcov
  • 4 căței de usturoi
  • 350 ml vin alb sec
  • 300 ml supa de pui sau de vita
  • 400 gr. pulpa de roșii ( o conserva roșii tăiate fin)
  • 3 linguri pastă tomate
  • cimbru proaspăt, foi de dafin
  • ulei de măsline
  • un cub unt
  • 2 linguri făină
  • sare și piper după gust
  • Gremolata - o mână de pătrunjel verde, 2 căței de usturoi, coaja de la 1 lămâie necerată
Directions
  • Step 1 Condimentați foarte bine carnea pe ambele părți cu sare și piper. Apoi tăvăliți ușor carnea prin făină scuturând orice exces.
  • Step 2 Încălziți câteva linguri bune de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjiți carnea pe ambele părți până devine maro deschis. Scoateți carnea pe o farfurie și o puneți deoparte.
  • Step 3 Într-o oală mare din fontă ( eu în asta am prăjit și carnea), adăugați untul, ceapa și morcovii. Gătiți timp de aproximativ 5 minute sau până ceapa începe să prindă culoare, apoi adăugați usturoiul. Deglazați oala cu vin și apoi lăsați amestecul să se gătească și să se reducă – vreo 4 minute. Acum adăugați conserva de roșii, pasta de roșii, supa și condimentați bine cu sare și piper.
  • Step 4 Amestecați bine, aduceți sosul la fierbere și reduceți focul. Scufundați feliile de carne prăjită în sos, adăugați cimbru și 2 foi de dafin.
  • Step 5 Gătiți timp de 2-3 ore pe aragaz, cu capac, la foc mic.
  • Step 6 Amestecați ocazional (ca sa nu se prindă) și completați la nevoie lichidul. Totul depinde de calitatea și vârsta cărnii folosite.
  • Step 7 Am pregătit Spätzle, dar voi puteți servi Osso Buco cu risotto, cu mămăligă sau cu paste.
  • Step 8 Gremolata – Așezați frunzele de pătrunjel pe o scândură. Tocați mărunt. Acoperiți cu usturoi trecut prin presă și coajă de lămâie. Transferați în vasul de servit și lăsați deoparte timp de cel puțin 20 de minute înainte de servire.
  • Step 9 Când osso buco este gata și carnea se desprinde de pe os, potriviți gustul sosului cu sare și piper și serviți imediat, cu garnitura aleasă.
  • Step 10 Nu uitați să presărați gremolata.

Related Posts

Vită în sos dulce-acrișor

Vită în sos dulce-acrișor

  Când vine vorba de mâncare chinezească prefer să dau telefon … asta este una din încercările mele și spre surprinderea mea a fost chiar un prânz delicios și ușor de pregătit, mai ales că nu a fost nevoie să dau fuga la magazin după […]

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, roșii, brânză și ierburi aromate Să vă povestesc despre salata mea sau despre cum am ajuns să o pregătesc? Nuuuu, aceste detalii minore nu schimbă cu nimic faptul că acestă salată a avut loc și că a fost minunată. ” O imagine […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.