Parmigiana de vinete japoneze » Bucătăria familiei mele
Parmigiana de vinete japoneze

Parmigiana de vinete japoneze

2 Comments  /  Jump to Recipe

Vinete la tava cu sos marinara- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 


INGREDIENTE pentru 2 persoane ( cantitățile sunt luate „după ochi” )

  • 2-3 vinete japoneze, tăiate în jumătate pe lungime
  •  ulei de măsline
  • putina sare
  • sos marinara homemade sau cumpărat ( merge la fel de bine și cu sos de roșii simplu)
  • mozzarella mărunțită
  • pesmet panko
  • parmezan ras fin
  • frunze de busuioc rupte

Vinete japoneze - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Metoda:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

Aranjați vinetele tăiate în jumătate, cu partea tăiată în sus, pe o tavă pregătită cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare. Dați-le la cuptor aproximativ 10 minute până se înmoaie.

Scoateți vinetele din cuptor. Adăugați marinara peste jumătăți. Presărați mozzarella uniform pe fiecare.

Într-un castron mic, amestecați pesmetul panko, parmezanul ras și 1 lingură ulei de măsline.

Noroc cu bărbatul care saliva lângă mine că am reușit să fac fotografii în timp ce el urma atent indicațiile mele.

Vinete japoneze cu sos- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Acoperiți jumătățile de vinete cu amestecul de pesmet, apoi dați la cuptor încă 10-12 minute până când se rumenesc.

Vinete japoneze cu parmezan- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Easy peasy. Presărați busuioc și serviți.

Eggplant parmesan- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Nici nu am cuvinte. De când am descoperit vinetele japoneze cinele noastre sunt mai colorate. Până acum îmi plăceau vinetele proaspete vara. Aș mânca salată de vinete cu lingura. Dar iarna nu prea se găsesc vinete din alea bune și atunci acesta alternativa este ideală.

Vinete japoneze cu parmezan - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

This recipe has no ratings just yet.

Parmigiana de vinete japoneze - easy

ianuarie 17
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 2-3 vinete japoneze, tăiate în jumătate pe lungime
  • ulei de măsline
  • putina sare
  • sos marinara homemade sau cumpărat ( merge la fel de bine și cu sos de roșii simplu)
  • mozzarella mărunțită
  • pesmet panko
  • parmezan ras fin
  • frunze de busuioc rupte
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  • Step 2 Aranjați vinetele tăiate în jumătate, cu partea tăiată în sus, pe o tavă pregătită cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare. Dați-le la cuptor aproximativ 10 minute până se înmoaie.
  • Step 3 Scoateți vinetele din cuptor. Adăugați marinara peste jumătăți. Presărați mozzarella uniform pe fiecare.
  • Step 4 Într-un castron mic, amestecați pesmetul panko, parmezanul ras și 1 lingură ulei de măsline.
  • Step 5 Acoperiți jumătățile de vinete cu amestecul de pesmet, apoi dați la cuptor încă 10-12 minute până când se rumenesc.
  • Step 6 Presărați busuioc și serviți.

 


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

     Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????   răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!! Ei și când ai atâta […]



2 thoughts on “Parmigiana de vinete japoneze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.