Pavlova - ruladă cu mango » Bucătăria familiei mele
Bezelele erau dulciurile mele preferate din copilărie.  Au fost şi 

prima mea experiență culinară.  Prea multe ouă în frigider m-au determinat să aleg din nou acest desert, poate de această dată puțin mai complicat . Un simplu search şi am găsit ceea ce căutam pentru a scăpa de ele. Am căutat un desert simplu şi cu mmmmango… sau poate cu zzzzzzzmeură proaspătă…

Ruladă cu zmeură

 

Aveți nevoie de:

 

 
– 7 albușuri de ou
 
– 300 gr. zahăr pudră
 
– 4 lingurițe de făină, cernută
– 1 linguriță oțet alb
– 300 ml smântână pentru frișcă
– 1  Mango copt – decojit şi tăiat bucăţele

–  suc şi coajă de la o lămâie (opțional)

 

1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.

 

2. Cel mai important  înainte de a începe prepararea, este să țineți ingredientele 4- 5 ore la temperatura camerei sau să le scoateți din frigider cu o seară înainte. Albușurile reci nu fac prea multă spumă. Dacă însă vă grăbiți , puteți să așezați ouăle în apă caldă şi așteptați până apa se răcește şi ajunge la temperatura camerei.
Separați ouăle cu multă grijă.
3. Alegeți un bol mare pentru bătut albușurile – cu cât bolul este mai mare, cu atât mai mult aer va intra în compoziție  iar spuma se va întări. Bolul trebuie să fie perfect curat: orice pată de grăsime, de apă sau de gălbenuș va împiedica formarea spumei. Bateți albușurile  cu mixerul până compoziția face vârfuri .

4. Treptat adăugați apoi zahărul pudră şi mixați bine după fiecare adăugare , până când zahăr s-a dizolvat complet. Adăugați apoi făina cernută şi oţetul.
Niciodată să nu scuturați telul sau paleta mixerului de marginea bolului în care ați bătut albușul.
5. Bezeaua este gata atunci când face vârfuri de fiecare dată când mixezi, iar dacă întorci vasul, spuma nu cade.
6. Pregătiți foaia de copt. Fie folosiți o tavă dreptunghiulară în care să turnați toată compoziția, fie construiți din foaie de copt un dreptunghi (vă veți da seama din fotografie metoda folosită de mine). Indiferent ce folosiți lăsați un spațiu de 2 cm până la marginea tăvii. Bezeaua va creşte. Eu am uitat şi drept urmare a crescut bezeaua mea mai mult în sus. 
 
După ce ați turnat compoziția , folosind o spatulă de silicon nivelați ușor compoziția în tavă .

7. Introduceți tava  în cuptorul preîncălzit pentru a se coace pentru 12 minute.

8. Deschideți apoi cuptorul şi lăsați bezeaua înăuntru pentru încă vreo 3 minute, apoi o scoateți afară şi o lăsați să se răcească. Veți vedea că se micșorează.
9. Întoarceți apoi bezeaua peste o altă foaie de copt pe care ați presărat zahăr pudră şi dezlipiți foaia de copt de deasupra.
10. Lăsați să se răcească bezeaua , timp in care pregătiți frișca si fructele.
Eu am adăugat în frișcă suc de lămâie ( nu am adăugat şi coaja pentru că lămâia mea nu avea o coajă corespunzătoare) , deoarece fructul de mango era foarte dulce .
Dacă fructul de mango este foarte zemos așezați-l pe un prosop de bucătărie pentru a mai absorbi din sucul acestuia.
11.  Asamblarea este foarte ușoară. Împrăștiați peste bezea frișca şi apoi mango tăiat cubulețe.

Rulați bezeaua din partea lungă, utilizând foaia de copt pentru a ghida formarea unei rulade.

 
Așezați rulada astfel formată pe tava de servit fără să îndepărtați hârtia de copt.
 Ca şi tiramisu , acest preparat se servește după ce a stat la frigider peste noapte , deoarece astfel se întărește şi se poate tăia în felii foarte ușor.

Să aveți poftă !!!!

Inspirația mi-a venit de AICI.

Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.