Piept de pui umplut cu ricotta şi roşii cherry » Bucătăria familiei mele
Piept de pui umplut cu ricotta şi roşii cherry

Piept de pui umplut cu ricotta şi roşii cherry

0 Comments

 

 
 
Un prânz târziu sau o cină servită devreme  ???
 Oricum îl serviți este masă ușoară și savuroasă …

Am folosit :
  • 2 x 200g fileuri piept de pui
  • 150g Ricotta
  • 1/2 cană parmezan ras
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • ceapă verde sau arpagic ( chives ) tocat mărunt
  •  roșii cherry 
  •  broccoli
  • 2 linguri de făină 
  • 2 linguri ulei de măsline

1. Puneți ricotta , parmezanul , coaja de lămâie și ceapa într-un castron. Se condimentează după gust şi se amestecă bine. Se taie un buzunar în partea mai groasă a fiecărui piept de pui și se umple cu amestecul de brânză ricotta. Presarăți cu făină puiul dar scuturați excesul.
2. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Gătiți carnea de pui timp de 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenește frumos.
 
 
 
Teoria ca teoria dar practica …  să vedeți distracția . Eu am făcut niște buzunare foarte mari și adânci puiului meu și am umplut cu mult prea multa ricotta , prin urmare s-a desfăcut puiul meu în două. Aşa că am făcut următorul lucru: am îndepărtat ricotta și am prăjit fiecare felie de pui separat. Cred că a fost o mișcare deșteaptă deoarece astfel puiul meu s-a prăjit pe toate părțile. În final când puiul a fost gata am montat totul ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic, adică am adăugat ricotta între 2 felii de piept de pui și am mai lăsat încă 1 minut pe foc.
 
 
 
3. Între timp, am încălzit 1 lingură uleiul într-o tigaie mică , la foc mare. Am gatit roșiile pentru 2-3 minute, doar până când au început să se înmoaie.
 
 

4. Carnea de pui se stropește cu sucurile formate în tigaie şi se servește cu roșii și broccoli gătit la aburi.
 
 
 Să aveți o poftă mare !!!
 
pui cu ricotta
 

 


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.