Sirop de cătină » Bucătăria familiei mele »
Sirop de cătină

Sirop de cătină

15 Comments  /  Jump to Recipe

Cum se face sirop din cătină?

 
 
Așa cum v-am spus am primit cătină.  Cam 1 kg … și ce fac eu cu ea ???
 
 
O fac sirop … așa că inspirată fiind de Angelica am început procesul de extragere a siropului din bobițe.
 

ingrediente 

 
1 kg cătină

și 500 ml. miere bună

 
Încep așa : spăl bine și apoi usuc pe un prosop de hârtie toate bobițele .
 
 
Când s-au uscat le-am așezat într-un bol și le-am strivit bine de tot …. să nu râdeți dar m-am folosit de sucitor pentru  această operațiune ( că dacă aveam un mojar mare nu trebuia să fac tot felul de artificii ) … apoi le-am trecut prin sită … groaznică operațiune … 
Să nu uit am folosit doar ustensile și boluri de plastic sau lemn, metalul oxidează cătină.
 
 
In final am obținut cam 360 ml sirop pur de cătină.
 
 
Resturile le-am pus la uscat deoarece conform celor spune de Angelica va ieși un ceai bestial.
 
 
Am amestecat siropul pur cu 500 ml miere și am amestecat bine de tot. Am pus siropul la frigider și vreo 5 zile am tot amestecat în el pentru a ajuta macerarea.
 
 
Și așa arată după 5 zile când l-am turnat în sticle sterilizate și închise cu simț de răspundere și le-am etichetat.
 
 
Indicații: 2 lingurițe pe stomacul gol în fiecare dimineață, după ce agitați puțin sticla sau sub formă de suc : 2 linguri de sirop la un pahar cu apă.
 
 Sănătate să avem !!!
 
 
This recipe has no ratings just yet.

Sirop de cătină

august 10

By:

Ingredients
  • 1 kg cătină
  • 500 ml. miere bună
Directions
  • Step 1 Spăl bine și apoi usuc pe un prosop de hârtie toate bobițele.
  • Step 2 Când s-au uscat le-am așezat într-un bol și le-am strivit bine de tot cu ajutorul unui sucitor, apoi le-am trecut prin sită .
  • Step 3 Am amestecat siropul pur obținut cu 500 ml miere și am amestecat bine de tot. Am pus siropul la frigider și vreo 5 zile am tot amestecat în el pentru a ajuta macerarea.
  • Step 4 Să nu uit am folosit doar ustensile și boluri de plastic sau lemn, metalul oxidează cătină.
 

Alte rețete cu CĂTINĂ

 



15 thoughts on “Sirop de cătină”

  • Esti periculoasa rau,draga mea!!!!
    Pozele sunt exceptionaleeee!Nu vreau sa ma gandesc ce va iesi din mintea si mainile tale dupa o tura de vitaminizare cu siropul asta datator de enregie:-)))
    Te felicit!
    Auz’ Alex,sa inteleg ca targul cade?Raman fara butasi de zmeura:-(( sau gasim altceva sa dau la schimb;-)??
    Te pup fata draga.

  • Super sanatate la sticulta!! 🙂 Mai stiu o reteta cu catina, de la apicultori, miere cu catina. Bun tare mai ales ptr copii.
    Pupici

  • Alexandra, dau tarcoale siropului astuia demult. O singura intrebare am: ce inseamna „inchis cu simt de raspundere”? ai aparat de vidat? imi imaginez ca altminteri fermenteaza, nu?
    Multam 🙂

    • dupa cum ai vazut eu am obtinut 3 sticle( 2 pentru noi si una pentru mama)…inchis cu simt inseamna ca le-am strans tare … nu am aparat de vidat sau alte minuni…dar eu tin siropul in frigider pana se consuma asa ca nu as putea sa-ti spun daca rezista in camara doar cu capacul strans…dar in frigider rezista !!!

  • You never get anything wasted…This is a great idea. Love to try!
    I would like to invite you to Yumgoggle. Your phenomenal photos have caught our attention, we have been on the lookout for unique and interesting bloggers since we launched our food photo submission site which is http://www.yumgoggle.com/gallery/ This will allow you to showcase all your great work and share it with our visitors. We’d be proud to have your work as part of our growing collection to continue to have a larger reach and further inspire all fellow food lovers out there! Sorry for the shameless plug to our site =)

  • Superbe poze si produs natural 100%! Ce cantitate de sirop ai obtinut pana la urma dintr-un kg. de catina?

  • Buna ziua,
    Am pus la frigider miere cu catina data prin blender, timp de ~ 2 saptamani, timp in care am amestecat periodic. Astazi cand am desfacut borcanul, am observat ca a inceput sa fermenteze, chiar a dat putin pe afara.
    Este vreo problema ca fermenteaza? Sau e la fel de buna?
    Imi este frica sa nu mai fie buna.
    Multumesc

    • nu prea stiu ce sa va raspund … nu am facut niciodata acest sirop cu ajutorul blenderului…am folosit doar plastic si lemn…si nu a fermentat niciodata !!! mierea folosita era de incredere ??
      in orice caz nu cred ca un sirop fermentat este ok !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.