Vafe » Bucătăria familiei mele » Mic dejun » Vafe »
Vafe

Vafe

3 Comments

 

 

vafe

 
Săptămâna trecută am găsit la magazin un aparat pe care îl caut de ceva vreme. Aparatul de făcut vafe.
In cutia acestui aparat erau și câteva rețete, așa că nu am mai avut răbdare și am încercat-o pe prima, ca să văd dacă merită investiția făcută. 
 

 

 

  Ingrediente pentru biscuiți din aluat de vafe

5 oua

5 linguri apa fierbinte

100 gr. zahar

coaja rasa de lămâie

150 gr faina

1/2 linguriță praf de copt

esență de rom

zahar pudra

 
 
Se freacă gălbenușurile cu apa, zaharul și coaja de lămâie. Pentru a verifica consistenta optima tăiați amestecul cu un cuțit. Dacă urma de cuțit se păstrează treceți la etapa următoare. Adăugați faina, care a fost trecuta prin sita  și în care ați amestecat în prealabil praful de copt.
 
 
 
In final adăugați albușurile bătute spuma, amestecând încet, precum și esența de rom.
 
 
Coaceți imediat aluatul obținut. Aparatul de vafe trebuie uns cu unt și setat la temperatura înaltă. 
 
 
Când sunt gata scoateți-le pe un grătar și presărați zahar pudra peste vafe și serviți-le calde. Se pot servi și cu gem, sirop de arțar, miere, depinde de preferințe.

Poftă bună!  

 

Alte vafe

 



3 thoughts on “Vafe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.