De câte ori întreb de desert aud un singur răspuns: BEZEA !!!!
Black forest mini pavlova
Concluzie: desertul preferat al copiilor meu este bezeaua. Indiferent de formă, mărime sau culoare bezea să fie. Și de aceea a fost nevoie să îi învăț cum se prepară, ca să scap de o grijă. Acum că știu cum stă treaba și se descurcă singuri nu mai au nevoie de mine. Deloc. Ce decizie bună am luat atunci când i-am implicat în bucătăria mea. Este o adevărată plăcere să-i văd cum discută rețeta și își calculează ingredientele, își aleg forma sau crema dacă e cazul și își împart sarcinile.
Azi au decis să facă mini pavlove. Și nu oricum. Cu cremă de mascarpone, cacao, cireșe și multă ciocolată. Au văzut o fotografie și au decis să facă din nou ravagii în bucătăria mea.
Sentimentele de mândrie se putea citi efectiv de pe fața lor atunci când au terminat cea mai bună bezea ever. Bravo copii ! Sunt mândră de voi.
„Când copiii și adolescenții sunt implicați în domenii unde se simt competenți și mândri, se creează un efect de domino, oferindu-le motivația și încurajarea de a răspunde pozitiv provocărilor și din alte domenii ale vieții lor.” afirmă psihologul Robert Brooks, autorul cărții Raising Resilient Children.
Ingrediente Bezea
- 3 albușuri la temperatura camerei
- 150 gr. zahăr pudră, cernut
- 1 pișcătură sare
- 1 linguriță extract vanilie
- 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)
- 2 lingurițe arrowroot ( sau amidon )
CREMA DE MASCARPONE
- 100 gr. mascarpone
- 150 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min. 30%)
- 50 gr. zahăr pudră
- o lingură cacao
Cireșe (sau vișine) din jeleu, ciocolată neagră rasă, nuci
Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
Se desenează 4 cercuri pe o foaie de hârtie de copt ( 10-12 cm diametru). Se așează hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
Se mixează albușurile de ou împreună cu cream of tartar și vanilia până face vârfuri tari. Se adaugă apoi zahărul, câte o lingură odată, până când tot este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
Se adaugă apoi acum arrowroot sau amidon.
Cu ajutorul unui poș de patiserie se așează compoziția obținută în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Ideal este sa aibă o adâncitură în mijloc și nu vârf.
Se dau la cuptorul preîncălzit și se reduce temperatura imediat la 100 ° C.
Se coc timp de 1 oră, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă Pavlovele înăuntru până s-au răcit complet .
Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului se adaugă toate ingredientele și se mixează până se obține o cremă suficient de tare.
ASAMBLAREA
Se împarte crema de mascarpone între mini pavlove.
Se adaugă apoi câteva cireșe și jeleu, ciocolată rasă, nuci prăjite și zdrobite.
Se suprapun mini pavlovele și se servește imediat.
Black forest mini pavlova.
More PAvlova
BLACK FOREST MINI PAVLOVA
Ingredients
- INGREDIENTE BEZEA
- 3 albușuri la temperatura camerei
- 150 gr. zahăr pudră, cernut
- 1 pișcătură sare
- 1 linguriță extract vanilie
- 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)
- 2 lingurițe arrowroot ( sau amidon )
- CREMA DE MASCARPONE
- 100 gr. mascarpone
- 150 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min. 30%)
- 50 gr. zahăr pudră
- o lingură cacao
- CIREȘE (SAU VIȘINE) DIN JELEU, CIOCOLATĂ NEAGRĂ RASĂ, NUCI
Directions
- Step 1 Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
- Step 2 Se desenează 4 cercuri pe o foaie de hârtie de copt ( 10-12 cm diametru). Se așează hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
- Step 3 Se mixează albușurile de ou împreună cu cream of tartar și vanilia până face vârfuri tari. Se adaugă apoi zahărul, câte o lingură odată, până când tot este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
- Step 4 Se adaugă apoi acum arrowroot sau amidon.
- Step 5 Cu ajutorul unui poș de patiserie se așează compoziția obținută în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Ideal este sa aibă o adâncitură în mijloc și nu vârf.
- Step 6 Se dau la cuptorul preîncălzit și se reduce temperatura imediat la 100 ° C.
- Step 7 Se coc timp de 1 oră, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă Pavlovele înăuntru până s-au răcit complet .
- Step 8 Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului se adaugă toate ingredientele și se mixează până se obține o cremă suficient de tare.
- Step 9 ASAMBLAREA Se împarte crema de mascarpone între mini pavlove. Se adaugă apoi câteva cireșe și jeleu, ciocolată rasă, nuci prăjite și zdrobite.
- Step 10 Se suprapun mini pavlovele și se servește imediat.
Pentru ingrediente
1 thought on “Black forest mini pavlova”