Sunt fan pesto
și de aceea am încercat o grămadă de variante. Dar vă spun drept că nici unul nu a fost atât de aromat ca cel de leuștean. Asta dacă sunteți iubitorii acestor plante. În timp record și câteva ingrediente veți obține ceva de impresionat musafirii.
Se face că am o tufă mare în fața casei care înflorește în fiecare an. Este nemuritoare. Și când a scos primele frunze a fost numai bună pentru pesto. Mai aveam nevoie doar de un blender cu putere mare ca să obțin cea mai fină pastă de leuștean.
Mare minune mare am primit un colet în care prietenii de la More than Pub mi-au trimis produse marca Sano Vita și Blenderul de mână ErgoMixx. In 10 minute eram în grădină culegeam leuștean.
Sunt convinsă că produsele SanoVita sunt cunoscute de voi și le folosiți ori de câte ori aveți ocazia. În ceea ce privește Blender de mână marca Bosch vreau să vă spun că are toate calitățile pentru a deveni cel mai bun prieten al meu:
- Design ergonomic și ușor de utilizat
- Pahar cu capac pentru cantități mici de ingrediente
- Extrem de puternic pentru rezultate rapide într-un timp scurt
- Consistența perfectă datorită celor 12 trepte de putere și a funcției Turbo
- Rezultate perfecte de pasare și mărunțire
- Păstrează alimentele proaspete mai mult timp
- Preparate variate, făcute în casă cu ajutorul accesoriilor incluse
- Caserolă și pungi pentru vidare incluse
Mai departe vă povestesc despre rețeta mea de pesto de leuștean. Până nu uit! SanoVita și Bosch au un coș de produse ca al meu de dat. Urmăriți pe pagina mea de FB ce aveți de făcut 🙂
Ingrediente după gust
- frunze de leuștean proaspăt
- baby spanac
- amestec de nuci, alune, macadamia, caju, migdale, nuci braziliene (de la SanoVita)
- usturoi verde
- parmezan proaspăt ras
- ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
CUM SE PREPARĂ PESTO DE LEUȘTEAN?
Nimic mai simplu.
Începeți prin prăjirea ușoară a nucilor, astfel încât acestea să-și elibereze toate aromele. Mie îmi place să le mărunțesc și să le prăjesc într-o tavă mare, în cuptor, așezate într-un singur strat. Se agită de câteva ori tava să nu se ardă. Când miroase divin în bucătărie le scoateți din cuptor și le l
ăsați să se răcească.
Se spală cu grijă plantele și se scurg bine de apă.
În noul meu blender se adaugă leușteanul și spanacul și se dă turbo până se rup toate frunzele.
Apoi, se adaugă parmezanul ras și se continuă procesul.
În sfârșit, se adaugă nucile prăjite și usturoiul. Când faceți asta să aveți aproape uleiul de măsline; se pornește din nou Blender-ul și se adaugă ulei de măsline până se ajunge la consistența dorită.
Se adaugă sarea, piperul și sucul de lămâie, după gust.
Pasta obținută se întinde pe niște felii de pâine prăjită…MMM minunat !
Pesto-ul se adaugă într-un borcan, se toarnă deasupra mai mult ulei de măsline, până când acoperă complet pesto-ul. Se păstrează la rece pana la 2-3 săptămâni.
PESTO DE LEUȘTEAN CU SPANAC
Ingredients
- frunze de leuștean proaspăt
- baby spanac
- amestec de nuci, alune, macadamia, caju, migdale, nuci braziliene (de la SanoVita)
- usturoi verde
- parmezan proaspăt ras
- ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
Directions
- Step 1 Începeți prin prăjirea ușoară a nucilor, astfel încât acestea să-și elibereze toate aromele. Mie îmi place să le mărunțesc și să le prăjesc într-o tavă mare, în cuptor, așezate într-un singur strat. Se agită de câteva ori tava să nu se ardă. Când miroase divin în bucătărie le scoateți din cuptor și le lăsați să se răcească.
- Step 2 Se spală cu grijă plantele și se scurg bine de apă.
- Step 3 În blender sau robot se adaugă leușteanul și spanacul și se apasă pulse până se rup toate frunzele.
- Step 4 Apoi, se adaugă parmezanul ras și se continuă procesul.
- Step 5 În sfârșit, se adaugă nucile prăjite și usturoiul. Când faceți asta să aveți aproape uleiul de măsline
- Step 6 se pornește din nou Blender-ul și se adaugă ulei de măsline până se ajunge la consistența dorită.
- Step 7 Se adaugă sarea, piperul și sucul de lămâie, după gust.
- Step 8 Pasta obținută se întinde pe niște felii de pâine prăjită…MMM minunat !