Risotto cu leurdă » Bucătăria familiei mele
Risotto cu leurdă

Risotto cu leurdă

1 Comment  /  Jump to Recipe

Risotto cu leurda - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Înainte de toate să povestim puțin despre orez.

Am văzut o grămadă de rețete și toate încep cu spălatul orezului. Ei bine, povestea este puțin mai lungă.

De ce ai vrea să clătești orezul?

Scopul acestei clătiri este de a elimina amidonul, adică ceva în care orezul e foarte bogat. De ce? Ca să obți boabe bine desprinse și un orez moale, ușor, care este perfect pentru salate, pentru preparate reci sau garnituri. Mai există o categorie care îl clătesc doar pentru a scapă de impurități. 

Când ar trebui să spălăm orezul?

Să începem cu NU, adică atunci când nu trebuie să clătești/speli orezul: când faci risotto!

Dacă vrei un orez cremos, atunci amidonul este „ingredientul” de bază. Eliminarea acestuia ar fi păcat.

Este esențial să clătești orezul pentru sushi sau pilaf, în general, pentru toate rețetele în stil oriental, salate și orez sote.

 

Wild garlic risotto - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Ce fel de orez are nevoie de clătire?

Următoarele soiuri de orez trebuie clătite: basmati, jasmine, orez thailandez, orez roșu și negru.

Clătitul este categoric interzis în cazul orezului de risotto, cum ar fi arborio și carnaroli.

Cum se clătește orezul? 

Nimic mai ușor. Folosești o strecurătoare mai fină și treci orezul prin mai multe ape. Apoi îl scurgi și continui să-l speli sub apă curentă până când apa este limpede.

 

Risotto cu leurdă - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Acum că ne-am lămurit cum e cu orezul să trecem la cel mai bun risotto pe care l-am gătit eu în ultima perioadă.( asta după spusele omului)

 

Leurdă - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro


Ce ai nevoie pentru un risotto de 5 stele?

 

150 gr. orez arborio 

700 ml supă concentrată de legume / stock / fond

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă albă, 1-2 fire ceapă verde

25 gr. unt

40 gr. cremă de brânză (Cream cheese)

75 gr. parmezan ras

50 gr. leurdă ( o legătură sănătoasă)

sare și piper după gust


 leurdă - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Cum faci risotto?

Tai ceapa mărunt.

Într-o oală adâncă adaugi uleiul și ceapa. Dai totul la foc mic până ceapa devine ușor lucioasă.

 

Ceapa călită- Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Adaugi orezul și amesteci ușor. Îl lași să se prăjească câteva minute și adaugi supa fierbinte, polonic cu polonic. Repeți până când orezul e fiert, 15-20 minute. Condimentezi cu sare și piper.

Între timp tai grosier leurda. 

 

Leurdă - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Când orezul este gata adaugi untul, crema de brânză și parmezanul ras. Amesteci ușor și îndepărtezi de pe foc. Adaugi acum leurda și un ultim polonic de supă fierbinte.

 

Risotto- Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Odată ce totul este combinat servești cald, presărat cu parmezan ( după gust).

 

Orez cu leurdă - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Cel mai bun risotto cu leurdă!! Dar nici cel cu hribi nu e de aruncat. 

 

Wild garlic risotto - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Ce bine că mai am leurdă în frigider ca să pot repeta rețeta asta de câte ori am poftă!

 

Leurda cu orez - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

 

This recipe has no ratings just yet.

RISOTTO CU LEURDĂ

mai 11
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • 150 gr. orez arborio
  • 700 ml supă de legume
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă albă, 1-2 fire ceapă verde
  • 25 gr. unt
  • 40 gr. cremă de brânză (Cream cheese)
  • 75 gr. parmezan ras
  • 50 gr. leurdă ( o legătură sănătoasă)
  • sare și piper după gust
Directions
  • Step 1 Tai ceapa mărunt.
  • Step 2 Într-o oală adâncă adaugi uleiul și ceapa. Dai totul la foc mic până ceapa devine ușor lucioasă.
  • Step 3 Adaugi orezul și amesteci ușor. Îl lași să se prăjească câteva minute și adaugi supa fierbinte, polonic cu polonic. Repeți până când orezul e fiert, 15-20 minute. Condimentezi cu sare și piper.
  • Step 4 Între timp tai grosier leurda.
  • Step 5 Când orezul este gata adaugi untul, crema de brânză și parmezanul ras. Amesteci ușor și îndepărtezi de pe foc. Adaugi acum leurda și un ultim polonic de supă fierbinte.
  • Step 6 Odată ce totul este combinat servești cald, presărat cu parmezan ( după gust).

 


Related Posts

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii le cunosc sub denumirea de ouă poșate. Am căutat internetul și cărțile de bucate din cele mai vechi timpuri. Nu am găsit nici o explicație convingătoare. Așadar vă aștept cu povești. Cu siguranță […]



1 thought on “Risotto cu leurdă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.