Înainte de toate să povestim puțin despre orez.
Am văzut o grămadă de rețete și toate încep cu spălatul orezului. Ei bine, povestea este puțin mai lungă.
De ce ai vrea să clătești orezul?
Scopul acestei clătiri este de a elimina amidonul, adică ceva în care orezul e foarte bogat. De ce? Ca să obți boabe bine desprinse și un orez moale, ușor, care este perfect pentru salate, pentru preparate reci sau garnituri. Mai există o categorie care îl clătesc doar pentru a scapă de impurități.
Când ar trebui să spălăm orezul?
Să începem cu NU, adică atunci când nu trebuie să clătești/speli orezul: când faci risotto!
Dacă vrei un orez cremos, atunci amidonul este „ingredientul” de bază. Eliminarea acestuia ar fi păcat.
Este esențial să clătești orezul pentru sushi sau pilaf, în general, pentru toate rețetele în stil oriental, salate și orez sote.
Ce fel de orez are nevoie de clătire?
Următoarele soiuri de orez trebuie clătite: basmati, jasmine, orez thailandez, orez roșu și negru.
Clătitul este categoric interzis în cazul orezului de risotto, cum ar fi arborio și carnaroli.
Cum se clătește orezul?
Nimic mai ușor. Folosești o strecurătoare mai fină și treci orezul prin mai multe ape. Apoi îl scurgi și continui să-l speli sub apă curentă până când apa este limpede.
Acum că ne-am lămurit cum e cu orezul să trecem la cel mai bun risotto pe care l-am gătit eu în ultima perioadă.( asta după spusele omului)
Ce ai nevoie pentru un risotto de 5 stele?
150 gr. orez arborio
700 ml supă concentrată de legume / stock / fond
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă albă, 1-2 fire ceapă verde
25 gr. unt
40 gr. cremă de brânză (Cream cheese)
75 gr. parmezan ras
50 gr. leurdă ( o legătură sănătoasă)
sare și piper după gust
Cum faci risotto?
Tai ceapa mărunt.
Într-o oală adâncă adaugi uleiul și ceapa. Dai totul la foc mic până ceapa devine ușor lucioasă.
Adaugi orezul și amesteci ușor. Îl lași să se prăjească câteva minute și adaugi supa fierbinte, polonic cu polonic. Repeți până când orezul e fiert, 15-20 minute. Condimentezi cu sare și piper.
Între timp tai grosier leurda.
Când orezul este gata adaugi untul, crema de brânză și parmezanul ras. Amesteci ușor și îndepărtezi de pe foc. Adaugi acum leurda și un ultim polonic de supă fierbinte.
Odată ce totul este combinat servești cald, presărat cu parmezan ( după gust).
Cel mai bun risotto cu leurdă!! Dar nici cel cu hribi nu e de aruncat.
Ce bine că mai am leurdă în frigider ca să pot repeta rețeta asta de câte ori am poftă!
RISOTTO CU LEURDĂ
Ingredients
- 150 gr. orez arborio
- 700 ml supă de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă albă, 1-2 fire ceapă verde
- 25 gr. unt
- 40 gr. cremă de brânză (Cream cheese)
- 75 gr. parmezan ras
- 50 gr. leurdă ( o legătură sănătoasă)
- sare și piper după gust
Directions
- Step 1 Tai ceapa mărunt.
- Step 2 Într-o oală adâncă adaugi uleiul și ceapa. Dai totul la foc mic până ceapa devine ușor lucioasă.
- Step 3 Adaugi orezul și amesteci ușor. Îl lași să se prăjească câteva minute și adaugi supa fierbinte, polonic cu polonic. Repeți până când orezul e fiert, 15-20 minute. Condimentezi cu sare și piper.
- Step 4 Între timp tai grosier leurda.
- Step 5 Când orezul este gata adaugi untul, crema de brânză și parmezanul ras. Amesteci ușor și îndepărtezi de pe foc. Adaugi acum leurda și un ultim polonic de supă fierbinte.
- Step 6 Odată ce totul este combinat servești cald, presărat cu parmezan ( după gust).
1 thought on “Risotto cu leurdă”