Am folosit aşa după ochi :
cam 10 ciuperci
3 linguri de ulei de măsline
1 cățel de usturoi, zdrobit ( pe care l-am îndepărtat la sfârșit)
1 – 2 ardei iuți mici și uscați, pisați sau foarte fin tocați
sare și piper negru proaspăt măcinat
suc de la 1/2 lămâie
1 pachet ( 250 gr.) Pappardelle
un pumn mic de parmezan ras
1 pumn de frunze de pătrunjel proaspăt, tocat
puțin unt
În primul rând gătiți pastele în apă clocotită cu sare până devin „al dente” .
Se curăță ciupercile de orice mizerie, încercați folosind o pensulă de patiserie. Se taie ciupercile în felii subțiri sau în jumătate, în funcție de ciupercile folosite. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie foarte fierbinte şi se adaugă ciupercile.
Prăjiți ciupercile la foc rapid, bălăngănind aşa din când în când tigaia, apoi adăugați usturoiul strivit şi ardeiul iute, cu un vârf de cuţit de sare. Continuați bălăngănitul tigăii pe foc rapid încă vreo 4-5 minute. Apoi îndepărtați de pe foc şi stoarceți lămâia deasupra. Asezonați după gust.
Pastele fierte și scurse se adaugă peste ciuperci împreună cu parmezanul, pătrunjelul tocat şi puțin unt. Amestecați ușor, astfel încât aromele să se combine.
Serviți pastele fierbinți, presărând în plus mai mult pătrunjel și parmezan.
realiza cu orice tip de ciuperci.
Bruschette cu ciuperci
E delicios oricând:)
Asa cred si eu 🙂
Unde-s ciuperci,hop si eu.Le ador,le-as pune si-n prajituri.O zi buna!
Ma bucur ca sunt pe placul tau…
Asta imi place tare mult.Foarte usoara si arata tare yammy.Salvat!O zi frumoasa.
Nu prea imi place sa-mi complic existenta, asa ca preparatele mele sunt extrem de usor de realizat…
o zi frumoasa si tie !!!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Delicioase !Multumesc!Curind pe blog!:)pupxoxo
Atunci cand reteta contine si ciuperci cu siguranta m-ai cucerit!