[:en]
|
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite |
Încă vă reveniți după masa de Paști ??? Si ce face creștinul obișnuit după ce a dat gata vreo doi miei , zeci de ouă roșii, o groază de sarmale și mai mult ca sigur ceva drob ??? Se vaită … Şi caută preparate culinare care să-l „vindece”.
1 cană orez sălbatic în amestec cu orez cu bob lung
1 lingură ulei de măsline ( sau unt )
4 fire ceapă verde, tocată
fasole verde
morcovi , tăiați după pofta inimii
ardei gras (eu am combinat roşu cu verde)
mazăre și porumb
roșii cherry , tăiate în sferturi
un pumn de migdale prăjite
Într-o cratiţă mare, gătiți orezul conform indicațiilor de pe pachet fără să adăugați unt sau condimente în apă.
Între timp, într-o tigaie la foc mediu, puneți uleiul şi gătiți ceapa și fasolea verde pentru 2 minute. Adăugați apoi restul de legume şi gătiți până când legumele devin fragede ( între 3 și 5 min).
Eu aveam doar migdale crude aşa că le-a prăjit puțin.
Migdalele prăjite : Pentru a prăji migdale aveți nevoie de o tigaie adâncă. Se adaugă migdalele într-un singur strat. Porniți un foc mediu sub tigaie ( ca pentru pâinea prăjită ), amestecând din când în când, până când coaja migdalelor începe să pârâie ușor şi încep să se parfumeze.
Îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați-le să se răcească.
Adăugăm legume şi migdale pentru orezul fiert. Se amestecă până se combină aromele şi se servește. Puteți încerca niște sos soia lângă.
|
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite |
Să aveți o zi deosebită !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
|
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite |
Încă vă reveniți după masa de Paști ??? Si ce face creștinul obișnuit după ce a dat gata vreo doi miei , zeci de ouă roșii, o groază de sarmale și mai mult ca sigur ceva drob ??? Se vaită … Şi caută preparate culinare care să-l „vindece”.
1 cană orez sălbatic în amestec cu orez cu bob lung
1 lingură ulei de măsline ( sau unt )
4 fire ceapă verde, tocată
fasole verde
morcovi , tăiați după pofta inimii
ardei gras (eu am combinat roşu cu verde)
mazăre și porumb
roșii cherry , tăiate în sferturi
un pumn de migdale prăjite
Într-o cratiţă mare, gătiți orezul conform indicațiilor de pe pachet fără să adăugați unt sau condimente în apă.
Între timp, într-o tigaie la foc mediu, puneți uleiul şi gătiți ceapa și fasolea verde pentru 2 minute. Adăugați apoi restul de legume şi gătiți până când legumele devin fragede ( între 3 și 5 min).
Eu aveam doar migdale crude aşa că le-a prăjit puțin.
Migdalele prăjite : Pentru a prăji migdale aveți nevoie de o tigaie adâncă. Se adaugă migdalele într-un singur strat. Porniți un foc mediu sub tigaie ( ca pentru pâinea prăjită ), amestecând din când în când, până când coaja migdalelor începe să pârâie ușor şi încep să se parfumeze.
Îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați-le să se răcească.
Adăugăm legume şi migdale pentru orezul fiert. Se amestecă până se combină aromele şi se servește. Puteți încerca niște sos soia lângă.
|
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite |
Să aveți o zi deosebită !!!!
[:]
Cat de apetisant arata!! Pica bine reteta, dupa mesele copioase din zilele de Paste.
Stiam eu ca va fi de folos…