Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură » Bucătăria familiei mele
Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

16 Comments

 
 
 
 
 
Brioșe cu brânză
Pentru că nu mă prea dau în vânt după Pască, m-am gândit eu cum să fac și ce să fac ca să mulțumesc pe toată lumea. Anul trecut am făcut o pască mare și bună, dar din păcate copiii nu s-au atins de ea. Aşa că anul ăsta am schimbat foaia, am luat rețeta clasică de brioșe și i-am adăugat umplutura de la pască și am obținut ceea ce vedeți.
 
 
 
Nu vreau nimic, numai să mă laud : am pregătit o rețetă delicioasă. Şi a fost şi pe placul copiilor. Cu siguranţă va deveni un preparat tradițional de Paști la noi în casă.
 
 

 


 
 Ingrediente pentru 18 brioșe cu brânză
 
  •      85 gr. unt nesărat, la temperatura camerei
  •      375 gr. făină
  •      3 lingurițe praf de copt cu şofran
  •      1 linguriță de sare
  •      150 gr. zahăr
  •      1 ou mare
  •      2 gălbenușuri de ou, de dimensiuni mari
  •      1 linguriță extract de vanilie
  •      1 ceașcă de lapte ( 240ml. )
 
 
    Eu am început cu prepararea umpluturii și apoi a aluatului pentru brioșe. 
 
 
      Pentru umplutură:
  •      150 g brânză dulce de vacă
  •      1 plic zahăr vanilat
  •       esență de rom
  •      coajă rasă de la 1/2 lămâie
  •      1 linguriță gris
  •      2 lingurițe  făină
  •      1 ou
  •      50 gr. stafide
  •      zahăr brun, după gust 

 Stafidele le puneți într-un vas cu apă cât să le acopere, cu puțină esență de rom şi le lăsaţi să se hidrateze vreo 45 min-1 oră, după care le scurgeți de apă. Punem brânză dulce într-un castron, adăugăm zahărul brun, esența de rom, apoi zahărul vanilat, coajă de lămâie, stafidele, oul şi amestecăm cu o spatulă până la omogenizare.  În compoziţia rezultată adăugăm 1 linguriță gris şi 2 lingurițe făină şi amestecăm din nou până se omogenizează. Se lasă deoparte.
 
 
Brioșe cu brânză
 
    Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Pregătiți tava cu hârtie de copt pentru brioșe ( eu am primit hârtii speciale pentru Paști, cu iepurași, sâc !!! ) .
 Într-un castron mare, se cerne făina împreună cu praful de copt şi sarea şi se lasă deoparte.
     În castronul mixerului adăugați untul și zahărul la viteza medie până obțineți un amestec pufos și deschis la culoare, aproximativ 3 minute. Adăugați apoi oul, gălbenușurile de ou, vanilia şi mixați până se obține o compoziție omogenă. Reduceți viteza mixerului până la cea mai mică ; adăugați în amestecul de ou – făina şi laptele în etape, începând şi terminând cu făină. 
 Împărțiți aluatul în mod egal în formele de brioșe. In mijlocul fiecărei brioșe faceți o adâncitură cu linguriţa în care adăugați umplutura ( cam 2 lingurițe în fiecare brioșă ). Dacă doriți se pot presăra cu zahăr.  Se coc până devin aurii, aproximativ 20 de minute , sau până scobitoarea iese curată.  Se răcesc în tavă vreo 15 minute, după care se transferă pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Dacă nu ați presărat zahăr și doriți să fie cu adevărat o mini pască, puteți pensula niște miere atunci când scoateți brioșele din cuptor.
 
 

  Paște fericit, luminos, bucurii și speranțe împlinite !!!!

 

 


Related Posts

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Rețeta tradițională de pasca- aluat dospit, de cozonac, frământat în mașina de pâine, cu împletitura tradițională, umplutura de brânză cu stafide.

Tagine/tajine marocan de miel cu caise

Tagine/tajine marocan de miel cu caise

  Să vă povestesc puțin despre prânzul de duminică în familie… în a mea !!! Frumos, nu-i așa ?? Imaginați-vă toată familia în jurul mesei, arome minunate care plutesc dinspre bucătărie, copii, râsete și multă gălăgie. Ce nu este în regulă în acest peisaj ??? […]



16 thoughts on “Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.