brioșe cu dovleac
A început sezonul dovleacului copt şi a merelor coapte…
Iubesc mirosul de dovleac proaspăt copt care parfumează toată casa. Are ceva care îmi aminteşte de bucătăria mamei mele şi de zilele friguroase de iarnă .
La noi în casă se întâmplă de fiecare dată acelaşi lucru : când am poftă de dovleac copt , aleg unul prea mare şi atunci rămâne nemâncat. Şi ce faci cu dovleacul copt care s-a răcit ????
muffin-uri…
Brioșe cu dovleac
* 1 cană piure de dovleac – home made .
Coaceţi , fierbeţi sau pregătiţi la abur dovleacul. Când este gata îl aşezaţi în blender şi îl faceţi piure.
* 2 ouă mari, uşor bătute
* 120 ml iaurt
* 120 ml ulei de struguri
* 180 gr făină
* 150 gr zahăr
* 1 linguriţă praf de copt
* 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
* 1 1/2 linguriţe scortişoară
* 1/2 linguriţă nucşoară
* 1/2 linguriţă de sare
* 1 cană stafide sau cranberries uscate
cantităţile sunt pentru 12 brioşe de dimensiuni normale.
Pasul 1: Încălziţi cuptorul la 200 grade C. Pregătiţi tava pentru brioşe. Fie folosiţi hârtie de copt specială pentru brioşe, fie pulverizaţi cu spray sau ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină.
Pasul 2: Într-un castron se amestecă împreună ingredientele umede: piureul de dovleac, ouăle, iaurtul şi uleiul. Amestecaţi până se omogenizează.
Pasul 3: Într-un bol mare, combinați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Apoi stafidele.
Adăugați amestecul de iaurt și ouă peste amestecul de făină. Amestecați până se combină.
Paul 4: Cu ajutorul unei linguri completați formele de brioșe cu aluat ( intră cam 2 linguri în fiecare ).
Dați la cuptor și coaceți timp de 18 – 20 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Așezați brioșele pe un grătar să se răcească.
Să aveți poftă și o zi cât mai călduroasă și parfumată !!!!!
brioșe cu dovleac
Alte brioșe cu dovleac : AICI
Ce inseamna 1 cana dovleac? Cat de mare e cana? E cumva traducerea din engleza a lui “cap”? Multumesc.
Buna Mihaela,
Cana mea are aproximativ 200 gr.