Ciuperci rustice
Ciupercile astea am fost convinsă că nu vor avea succes… adică sa nu mă intelegeti greșit : rețeta este minunată adaptată după Jamie, dar ai mei sunt tare fițoși și parcă era prea mult ulei și oțetul care trebuia fiert și ochii mei înlăcrimați de la aburii de oțet și multe alte nuuuu-uri.
Și ce bine că m-am înșelat…da m-am înșelat rău de tot, deoarece din cele câteva borcane puse de mine așa din curiozitate, nu a mai rămas nimic. Au lins până și borcanele!! nu le-au lins efectiv ci le-au șters cu pâine prăjită. Clar rețeta asta va avea nevoie de un remake săptămâna viitoare.
Ingrediente Ciuperci rustice
- 1 kg ciuperci după bunul plac ( dar nu amestecați diverse soiuri în același borcan, deoarece fiecare are tendința de a se comporta altfel la murare)
- câteva fire de cimbru, rozmarin și salvie
- 500 ml. oțet de vin alb
- 1 lingură sare de mare
- 500 ml. ulei de măsline extravirgin
- 5 căței de usturoi
- 1 ardei iute (curățat de semințe și tocat)
Metoda:
- Dați în clocot oțetul împreună cu 500 ml. apă și sarea. Într-un alt vas amestecați uleiul de măsline cu usturoiul tăiat felii, ardeiul iute și ierburile aromate. Puneți deoparte.
- Curățați ciupercile. Eu le-am lăsat întregi, dar le puteți tăia dacă sunt prea mari.
- Pregătiți borcanele: spălate, curate și sterilizate.
- În oțetul clocotit se scufundă ciupercile și se lasă acolo vreo 2-3 minute.
- Cu o spumieră se scot din oțet și se adaugă în uleiul aromat.
6. După ce ați amestecat bine, cu ajutorul unui polonic umpleți borcanele cu ciuperci și marinată, până sus.
7. Închideți ermetic și lăsați la răcit.
Ciuperci murate și marinate…cel mai bun antipasto ever !!!
Aceeași rețetă alte ciuperci. Gălbiori murați !
Chanterelle la borcan !!
M-ai convins imediat , o sa fac si eu.Numai ca eu voi pune sare roz de Himalaya.
Inainte la ciuperci ! 🙂
aștept reacții 🙂
La favorite cu ea!! 🙂 Imi plac ciupercile marinate, dar eu n-am facut niciodata..
Simona, sa stii ca sunt To Die For !!!
Buna Alex,mi-au iesit super bune !!! poti sa mai treci o prietena pe lista :)))
Acum stiu ce se va intampla cu galbiroii pe care i-am cules ieri. Multumesc Alex! :*
Sa-mi spui cum au iesit 😛
Este prima data cand aud de ciuperci marinate astfel . Voi incerca si eu reteta aceasta !! Si ma bucur nespus de mult ca ti-am descoperit blogul 🙂 este foarte interesant , iar fotografiile m-au cucerit din prima <3
Multumesc Paula…astept reactii !!
Minunata reteta asta ! Prin toamna , am vazut la Auchan , mai multe soiuri de ciuperci ; atunci nu m-am gindit la varianta asta . Voi incerca reteta , dar , am o nelamurire; la final , in borcan, punem si din solutia de otet cu apa si sare , sau numai din cea cu ierburi aromate si ulei ?
Buna Ella, in final punem doar marinata.
Deci nu se pune si otetul.Doar uleiul cu ierburile si usturoiul.
Doar uleiul aromat.