Crema de branza. Cum să fac crema de brânză cu mărar și ceapă verde
Am ajuns să fac acestă cremă de brânză din întâmplare. Am primit săptămâna trecută un litru de lapte proaspăt muls și bineînțeles că am uitat că trebuie fiert cât mai repede .
După doua zile îmi aduc aminte că am lapte proaspăt și că trebuie fiert și ca să vezi minune când l-am pus pe foc s-a strâns. Ok, asta este vom avea brânză.
Nu pot să vă explic ce s-a întâmplat dar după ce a fiert și l-am lăsat la răcit, s-a separat foarte frumos.
Am luat o sită și puțin tifon și am scurs zeama. Şi astfel am obținut o brânză dulce și foarte sănătoasă. (soțul meu susține că are gust de urdă însă eu zic că este totuși brânză.)
Si acum dacă tot aveam aceasta brânză „home made” am încercat sa obțin o brânză tartinabilă.
Ingrediente:
O cană de brânză făcută în casă (dar sunt convinsă că este la fel de bună și cu brânză de vaci din comerț)
usturoi
ceapă proaspătă
sare, piper, boia
smântâna (doar ca să o faceți mai cremoasă)
cred ca ar fi bun și niște mărar ( eu nu am avut) sau alt tip de verdeață ???
Metoda
Am tăiat ceapa și usturoiul foarte mărunt.
Apoi am amestecat toate ingredientele și am obținut ceea ce găsiți în magazine sub denumirea de Almette .
Am prăjit niște pâine și uite așa am rezolvat o cină sănătoasă pentru gașca mea.