Cordon bleu » Bucătăria familiei mele
Cordon bleu

Cordon bleu

0 Comments

[:en]

 Sărind peste orice fel de introducere astăzi avem cordon bleu din carne de vițel.
 Daaaaaaaa se numește cordon bleu și nu gordon bleu cum crede lumea , cu origine în limba  Franceză pentru „panglica albastră”. Cordon Bleu a fost cel mai înalt ordin al cavaleriei sub regii Bourbon. De atunci a fost folosit pentru alte distincții de primă clasă, în special pentru bucătari.Si acuma că am rezolvat aceasta problema sa trecem la treabă. 
Avem nevoie de
  • 5 felii carne vițel
  • 5 felii mușchi file
  • 5 felii cașcaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit

    1. Carnea de vițel  se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie.

2.Dupa ce s-a scurs carnea, bateți puțin fiecare felie cu ciocanul de șnițele, ca să se frăgezească și presărați-le cu sare și piper peste tot .

3. Pe fiecare felie de carne așezați o felie de mușchi file și una de cașcaval. Pentru a putea rula carnea eu am tăiat felia de cașcavalul în fășii.Se rulează carnea și se fixează cu scobitori.  
4. Carnea astfel umplută o treceți prin făină,  apoi prin ou bătut și la final prin pesmet. 

5.Prăjiți carnea la foc potrivit în ulei încins, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Să aveți grijă la scobitori !!!!

6.Scoateți apoi carnea  pe șervețele absorbante pentru a se scurge excesul de ulei şi îndepărtați scobitorile.

Noi le-am servit calde cu garnitură de cartofi  aurii.
POFTĂ BUNĂ !!!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 Sărind peste orice fel de introducere astăzi avem cordon bleu din carne de vițel.
 Daaaaaaaa se numește cordon bleu și nu gordon bleu cum crede lumea , cu origine în limba  Franceză pentru „panglica albastră”. Cordon Bleu a fost cel mai înalt ordin al cavaleriei sub regii Bourbon. De atunci a fost folosit pentru alte distincții de primă clasă, în special pentru bucătari.Si acuma că am rezolvat aceasta problema sa trecem la treabă. 
Avem nevoie de
  • 5 felii carne vițel
  • 5 felii mușchi file
  • 5 felii cașcaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit
 
1. Carnea de vițel  se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie.

2.Dupa ce s-a scurs carnea, bateți puțin fiecare felie cu ciocanul de șnițele, ca să se frăgezească și presărați-le cu sare și piper peste tot .

3. Pe fiecare felie de carne așezați o felie de mușchi file și una de cașcaval. Pentru a putea rula carnea eu am tăiat felia de cașcavalul în fășii.Se rulează carnea și se fixează cu scobitori.  
4. Carnea astfel umplută o treceți prin făină,  apoi prin ou bătut și la final prin pesmet. 

5.Prăjiți carnea la foc potrivit în ulei încins, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Să aveți grijă la scobitori !!!!

6.Scoateți apoi carnea  pe șervețele absorbante pentru a se scurge excesul de ulei şi îndepărtați scobitorile.


Noi le-am servit calde cu garnitură de cartofi  aurii.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

 
 

[:]


Related Posts

Vită în sos dulce-acrișor

Vită în sos dulce-acrișor

  Când vine vorba de mâncare chinezească prefer să dau telefon … asta este una din încercările mele și spre surprinderea mea a fost chiar un prânz delicios și ușor de pregătit, mai ales că nu a fost nevoie să dau fuga la magazin după […]

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, roșii, brânză și ierburi aromate Să vă povestesc despre salata mea sau despre cum am ajuns să o pregătesc? Nuuuu, aceste detalii minore nu schimbă cu nimic faptul că acestă salată a avut loc și că a fost minunată. ” O imagine […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.