Pui Macao |
Am văzut ieri la TV o rețetă care mi-a trezit papilele gustative și m-am gândit să o încerc , după ce bineînțeles am avut acordul ” bărbaților ” casei , asta pentru a evita un eventual refuz ( s-a mai întâmplat și de aceea tot ce este nou în bucătăria noastră trebuie discutat în prealabil).
Este o rețetă simplă cu specific asiatic:
Ingrediente:
* piept pui ( pe care îl ținem puțin în lapte, eu l-am lăsat peste noapte)
* morcovi
* zahar
* unt și/sau ulei de măsline
* coniac
* susan
* sos de soia
* orez
* sare
* piper
Preparare:
Se ia un piept mare de pui și se taie în fâșii lungi. Același lucru se face apoi și cu un morcov mare, dar și cu o rădăcină de țelină. Se pun apoi fâșiile de pui la prăjit, într-o tigaie în care s-a topit puțin unt. Se asezonează cu sare și cu piper . Rețeta originala spune să adaugi legumele peste pui. Eu am schimbat-o puțin , adică am scos pe o farfurie puiul și am călit separat legumele în puțin ulei de măsline.Când legumele au fost aproape gata am pus puiul înapoi în tigaie.
Peste pui și legumele se adaugă și sosul de soia în tigaie, dar și o lingură presărată de zahar alb. Se amesteca bine și după încă un minut se toarnă un păhărel de 25 ml de coniac. Se mai lasă încă 2-3 minute pe foc.
La final se așează puiul și legumele fâșii pe un pat de orez
(fiert) , după care se presară semințe de susan peste toata farfuria.
(fiert) , după care se presară semințe de susan peste toata farfuria.
Poftă bună!
Mulţumesc pentru vizită !!!!