As seen on VEG
Nu mă prea dau în vânt după sfeclă, în general o folosesc mai mult la colorat, dar minunea asta este de-li-cioasă.
Iar dacă o serviți lângă niște brânză de capră și mentă proaspătă obțineți o adevărată explozie de arome.
Ingrediente Humus de sfecla roșie
- 3-4 sfecle
- 1 lingură semințe de susan
- 5 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- 1 cățel usturoi
- 1 lingură chimion
- 1 lingură coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
Metoda:
- În primul rând se gătește sfecla. Puteți fie să o coaceți în cuptor, fie să o fierbeți.
- Eu personal o prefer coaptă…adică o spăl bine, îndepărtez capetele și o stropesc cu ulei de măsline. Apoi o învelesc în folie de Al. și o dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până se înmoaie.
- Timpul de coacere este în funcție de dimensiunea sfeclei pe care o folosiți. Când este gata o îndepărtați din cuptor, deschideți folia și o lăsați să se răcească atât cât este necesar ca să îi puteți îndepărta coaja.Coaja se curăță foarte ușor dacă frecați sfecla între palme, fie folosind un cuțit ascuțit
- Se adaugă în blender toate ingredientele și se mixează până se omogenizează.
- Se gustă și se condimentează după gust.
Sfat: Prăjiți pita (lipii grecești) sau crostini și serviți lângă humus.
Să mori de poftă nu alta !
- 3-4 sfecle
- 1 lingură semințe de susan
- 5 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- 1 cățel usturoi
- 1 lingură chimion
- 1 lingură coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- În primul rând se gătește sfecla. Puteți fie să o coaceți în cuptor, fie să o fierbeți.
- Eu personal o prefer coaptă…adică o spăl bine, îndepărtez capetele și o stropesc cu ulei de măsline. Apoi o învelesc în folie de Al. și o dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până se înmoaie.
- Timpul de coacere este în funcție de dimensiunea sfeclei pe care o folosiți. Când este gata o îndepărtați din cuptor, deschideți folia și o lăsați să se răcească atât cât este necesar ca să îi puteți îndepărta coaja.Coaja se curăță foarte ușor dacă frecați sfecla între palme, fie folosind un cuțit ascuțit
- Se adaugă în blender toate ingredientele și se mixează până se omogenizează.
- Se gustă și se condimentează după gust.
- Prăjiți pita (lipii grecești) sau crostini și serviți lângă humus.
- Pentru o adevărată explozie de arome încercați-l acompaniat de niște brânză de capră și mentă proaspătă.
Chimionul e tot una cu chimenul?
nope…
„aroma chimenului este uşor dulce şi înţepătoare, iar gustul este picant.Chimionul este mai amar, dar are o aromă distinctivă şi bogată.” Good Food