American apple pie » Bucătăria familiei mele
Bine v-am găsit. 
Aceasta este prima mea postare şi sper să nu fie şi ultima.
 Fiind începătoare voi începe aşa cum ştiu , adică deschis şi la obiect, fără prea multe texte.

Bărbaţii din familie au o slăbiciune pentru plăcinta cu mere . Si având în vedere ca este anotimpul merelor m-am gândit sa le fac o plăcere. Am căutat prin casa și am găsit o rețeta mai veche pe care nu mai știu de unde o am dar care nu da greș niciodată.

În primul rând se face 
Blatul:
500 gr. făină
350 gr.unt tăiat în cuburi
2 lingurițe sare
3 linguri zahăr
150 ml.apa rece

Pentru umplutura avem nevoie de :
6 mere decojite tăiate cubuleţe
5 linguri zahăr
5 linguri zahăr bun
1 lingurița scorţişoară
1 lingurița suc de la o lămâie
1 lingura făină
50 gr. unt topit
1 ou amestecat cu 2 linguri smântâna

Si acum povestea: În primul rând am avut nevoie de un mixer . Am amestecat făină cu sarea , zahărul și untul tăiat cuburi..Se amestecă încet , vreo 2 minute pana la omogenizare.
Se adaugă jumătate din cantitatea de apa sau cât este nevoie pana aluatul începe sa se lege .Scoateți aluatul din bolul mixerului și tăiați o treime din aluat. Înveliţi ambele bucăți de aluat în folie de plastic și  lăsați-le  la frigider aprox. 30 min.

După 30 min. bucata mai mare de aluat se scoate de la frigider, se presară făină pe masa si se întinde cu făcălețul astfel încât sa se potrivească în tava. Eu am folosit o tava rotundă , de aceea după ce am așezat aluatul în tava am tăiat surplusul astfel încât sa se potrivească si sa arate bine. După acesta se mai lasă 20 min la frigider.

Se încălzește cuptorul la 180 grade.

În acest timp se prepara umplutura: se amesteca bine merele tăiate cubulețe ( sau date prin răzătoarea mare, după preferințe) cu zahar și zaharul brun, cu sucul de lămâie , scorțișoara , faina și untul topit. Nu faceți umplutura mai repede pentru ca merele lasă multa zeama.
Se scoate de la frigider tava și cea de-a doua bucata de aluat. Se adaugă merele în tava și se pregătește a doua foaie de plăcinta, pe care o întindeți și o tăiați în fâșii de 2 cm lățime. Se așează fâșiile de aluat cum doriți și în funcție de tava folosita, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apăsare ușoara, marginile fâșiilor cu marginea foii de jos.Apoi cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul bătut toate porțiunile vizibile ale aluatului.
Introduceți tava la cuptor și lăsați sa se rumenească 60 de minute. 
Nu va rămâne decat sa așteptați sa se coacă si sa o savurați cu plăcere.
Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.