Atât de bună a fost tarta asta … s-a terminat înainte de a ajunge pe masă și asta pentru că am mâncat-o în picioare, lângă cuptor.
Aluatul obținut (pâte sablée) l-am împărțit în 4 gogoloaie ( pt. că am tavă din aia cu forme, dar este suficient și pentru o formă de tartă). În fiecare formă am aranjat aluatul cu ajutorul degetelor, apoi am băgat-o la frigider și asta până mi-am recuperat copilu’ de la grădiniță (vreo juma de oră bună).
La întoarcere am pornit cuptorul la 180 grade C și am pregătit crema frangipane din : 40 gr. migdale trecute prin aparatul de măcinat + 40. gr. zahăr pudră/fin + 40 gr. unt la temperatura camerei + un ou.
Se amestecă toate astea până se obține o cremă uniformă.
Am scos tava de la frigider și am adăugat cremă în fiecare formă.
Smochinele proaspete, cele care au scăpat să nu fie mâncate, le-am spălat și le-am tăiat în sferturi, îndepărtându-le codița.
Le-am așezat frumușel în/peste cremă
. . . și am băgat tava în cuptor pentru vreo 25 minute, până s-a umflat crema și a început să devină aurie.
The Best Fig Tart, Ever!
Ce deliciu ai pregatit aici! Imi lasa gura apa! Arata excelent! Bravo!
Arunca si la mine o bunatate dia asta!
Pup!
tare bine arata!! Aromate si colorate de-ti vine sa le papi 😉
Tartele arata minunat! Imi place combinatia!:)
Vre-o doua bucati sunt ale mele!!
„The Best Fig Tart, Ever!” Adevarat ai grait 🙂
Arata demential!
Ce frumusele sunt !!!
mvai sa-mi fie rusine…eu numa acuma am vazut comentariile vostre..
Va multumesc mult de tot!!!Mii de pupaturi 🙂
Buna. De unde pot achizitiona si eu un aparat de tarte (am vazut ca ai asa ceva) casnic (nu industrial)?
Buna Dana,
Nu am aparat de tarte…este doar o tava 🙂