Atelier de gătit pentru copii - Tarte cu vișine și tapioca »
Atelier de gătit pentru copii – Tarte cu vișine și tapioca

Atelier de gătit pentru copii – Tarte cu vișine și tapioca

0 Comments

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

Încă un atelier, încă o provocare. Aluatul franțuzesc a fost preferatul copiilor, ca să nu mai vorbim de dulceața de vișine. Povestea despre tapioca, ce este și la ce e bună a fost de asemenea pe placul lor. Cu siguranță vor cere părinților să folosească și ei în bucătăria proprie.

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

 

Tapioca

Tapioca, foarte cunoscută și sub numele de yuca, este un amidon delicios extras dintr-o plantă numită Manioc (cassava), originară din zona sud-americană. Are rădăcini sub formă de tuberculi care conțin aproximativ de două ori cantitatea calorică a cartofului, o rădăcină de 100 gr având 160 de calorii. Cu toate acestea, este mai bogată în proteine decât cartoful și alți tuberculi asemănători acestuia, cum ar fi yam (un fel de cartof dulce), taro etc.

Un aspect important al acestei plante este lipsa glutenului, astfel că tapioca este foarte des folosită în mâncărurile fără gluten ca agent de îngroșare, înlocuind umpluturile pe bază de făină- aceasta fiind periculoasă pentru persoanele care suferă de boala celiacă.

De ce ar trebui să consumăm tapioca? Printre beneficiile aduse de tapioca în organism putem da ca exemplu îmbunătățirea digestiei, a circulației sângelui, reducerea colesterolului, menținerea sănătății inimii, prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului, a malformațiilor congenitale, de asemenea, protejează densitatea minerală a oaselor, ajută la creșterea numărului de globule roșii din sânge.

Toate acestea sunt posibile datorită compoziției sale unice de carbohidrați, vitamine, minerale și compuși organici, incluzând un nivel foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Mai mult, tapioca conține vitamine din complexul B, precum şi fier, magneziu şi calciu; o cană conține aproape 45% din cantitatea zilnică recomandată de carbohidrați.

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

pâte brisée

Rețeta pentru aluatul franțuzesc pate brisee o găsiți AICI.

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

Pentru umplutură tartelor aveți nevoie de 1/2 cană perle de tapioca și 1 borcan dulceață de vișine

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

Se înmoaie perlele de tapioca în 2,5 căni de apă rece până ce absoarbe în mare parte lichidul. Amidonul din tapioca este opac înainte de preparare și devine translucid atunci când este gătit, de aceea perlele de tapioca vor deveni transparente.

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade.

 Se amestecă dulceața cu perlele tapioca hidratate.

Se aranjează aluatul în tăvi și se adaugă deasupra amestecul de dulceață cu tapioca.

Se dă la cuptor 15-20 minute sau până aluatul devine auriu și umplutura se stabilizează.

Atelier de gatit pentru copii - Bucataria familiei mele

Cât timp tartele au fost în cuptor ne-am creat primul nostru rețetar.

Primul nostru retetar - Bucataria familieie mele

Happiness is seeing the kids happy.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

 

Rețeta completă o găsiți aici:   Mini tarte cu vișine și tapioca

 

 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Tarta cu portocale. Rețetă aluat franțuzesc pate brisse cu umplutura de mascarpone și portocale roșii. Crostate cu portocale



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.