BEZELE
Azi ne ocupăm de Bezelele care vor fi o parte importantă in my Christmas Goodie Bags.
Ingrediente
- 3 albușuri mari, la temperatura camerei
- 150 gr. zahăr fin
- 1/4 linguriță Cream of tartar
- o pișcătură sare
- esență de mentă, sau o puteți înlocui cu esență de vanilie- toate homemade
Încălziți cuptorul la 100 grade C.
Se pregătesc 2 tăvi mari care se acoperă cu hârtie de copt.
În bolul mixerului se adaugă albușurile și se bat la viteză medie. Când începe să se formeze spuma se adaugă sarea + Cream of tartar + esența de mentă.
Esența asta o puteți cumpăra, nuuuu sau o puteți face singuri în casă. Câteva frunze de mentă și puțin rum or vodka de bună calitate, un recipient drăguț și puțină răbdare. În 30 de zile esența dvs. este gata!!
Când a început să facă vârfuri moi se trece la viteză maximă și se adaugă treptat zahărul. Se oprește mixerul atunci când compoziția a făcut vârfuri tari .
Se umple un poș sau o pungă de patiserie cu aluatul de bezea și se fac forme pe hârtia de copt.
Alte BEZELE
Sunt grozav de bune, si vor fi cele mai frumoase cadouri posibile!!! Pupici!
Imi place perioada aceasta din an pentru agitatia care ne cuprinde, pentru preocuparea de a face surprize celor dragi, pentru atmosfera calda din familie.
Ai dat tonul cu minunatele tale bezele, ai aprins luminitele sarbatorilor.
Multumesc pentru asta.
PS Eu anul acesta am fost asa cuminte incit Mosul imi aduce un dar de pret, o nepotica ce ne va lumina zilele alaturi de ceilalti doi nepoti.
Sunt grozave..Bravo…
tocmai am cumparat un borcanel cu cristale de menta si nu stiam ce sa fac cu el 🙂
si eu mesteresc cadouri homemade , dar e primul an , sunt incepatoare , daca ma poti indruma cu ceva…idei , exemple , site-uri , ti-as fi recunoscatoare !
email- carmen_g39@yahoo.com
Buna ziua. Poate s-a mai spus: dar de unde pot lua cream of tartar? am vrut sa mai fac anumite retete, dar am fost oprita de acest: cream of tarta. de unde pot comanda? Un Mos Nicolae incarcat va doresc
Buna Laura, uite eu de aici imi cumpar – http://www.pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html
Un Mos Nicolae cat mai bogat si mai ales cu zapada !!!
Ce colorate și drăguțe sunt!
Ce dragalase sunt!Pupici la pitici!
Sunt super retetele si pozele tale. Cred ca ai merita sa te imbogatesti de pe urma acestei pasiuni ale tale. Si foarte serios iti spun: incearca, daca nu ai deja, o colaborarea cu o revista de food din afara.
Ioooooooi!acuma ca ti-am vazut delicioseniile astept postasul mai mult ca pe Mosu’.
Sunt sigura ca bezelele alea ambalate le-ai pregatit sa mi le trimiti mie,nu?
Doamne da’ cate bezele!!!!In caz ca am omis sa-ti spun sa sti ca ador bezeaua:-)
Ornamentele confetti sunt grozave,vreau detalii despre locul achizitionarii:-)))
Craciun fericit si imbelsugat s-avem!!!!!
Pup cu drag!
Mamaaaaa!M-am mai uitat o data si m-am razgandit,le vreau pe toate nu doar pe cele ambalate:-)ca arata extraordinar.
Bine?
Multu fain:). imi suflec manecile, trag aer in piept si incerc sa le fac. Sper sa iasa, sper sa gasesc decoratiuni ca ale tale;;). Daca se mai poate da un mic insight despre ele, as fi tare recunoascatoare. Dar eu tot sper sa-mi iasa. O zi faina
ha ha…uite de aici am cumparat decoratiunile http://www.cakedecor.ro/
Astept vesti de la tine!!!
Oare acel „cream de tartar” cu ce poate fi inlocuit? asta in cazul in care nu se gaseste si in comert?
Spor la treaba in continuare, si felicitari pentru minunatiile cu care reusesti sa ne vrajesti de fiecare data! 🙂
incearca fara…retele mai vechi nici nu contin acest ingredient 🙂
Va pup fetelor si ma bucur ca va plac si voua ❥❥❥ !
Astazi primul gand a fost sa intru sa caut o reteta de inghetata….dar nu am putut trece cu vederea aceasta reteta…inghetata mai poate astepta 😀
si si si ce-a iesit ????