Brioșe cu brânză
Pentru că nu mă prea dau în vânt după Pască, m-am gândit eu cum să fac și ce să fac ca să mulțumesc pe toată lumea. Anul trecut am făcut o pască mare și bună, dar din păcate copiii nu s-au atins de ea. Aşa că anul ăsta am schimbat foaia, am luat rețeta clasică de brioșe și i-am adăugat umplutura de la pască și am obținut ceea ce vedeți.
Nu vreau nimic, numai să mă laud : am pregătit o rețetă delicioasă. Şi a fost şi pe placul copiilor. Cu siguranţă va deveni un preparat tradițional de Paști la noi în casă.
Ingrediente pentru 18 brioșe cu brânză
- 85 gr. unt nesărat, la temperatura camerei
- 375 gr. făină
- 3 lingurițe praf de copt cu şofran
- 1 linguriță de sare
- 150 gr. zahăr
- 1 ou mare
- 2 gălbenușuri de ou, de dimensiuni mari
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ceașcă de lapte ( 240ml. )
Eu am început cu prepararea umpluturii și apoi a aluatului pentru brioșe.
Pentru umplutură:
- 150 g brânză dulce de vacă
- 1 plic zahăr vanilat
- esență de rom
- coajă rasă de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță gris
- 2 lingurițe făină
- 1 ou
- 50 gr. stafide
- zahăr brun, după gust
Stafidele le puneți într-un vas cu apă cât să le acopere, cu puțină esență de rom şi le lăsaţi să se hidrateze vreo 45 min-1 oră, după care le scurgeți de apă. Punem brânză dulce într-un castron, adăugăm zahărul brun, esența de rom, apoi zahărul vanilat, coajă de lămâie, stafidele, oul şi amestecăm cu o spatulă până la omogenizare. În compoziţia rezultată adăugăm 1 linguriță gris şi 2 lingurițe făină şi amestecăm din nou până se omogenizează. Se lasă deoparte.
Brioșe cu brânză
Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Pregătiți tava cu hârtie de copt pentru brioșe ( eu am primit hârtii speciale pentru Paști, cu iepurași, sâc !!! ) .
Într-un castron mare, se cerne făina împreună cu praful de copt şi sarea şi se lasă deoparte.
În castronul mixerului adăugați untul și zahărul la viteza medie până obțineți un amestec pufos și deschis la culoare, aproximativ 3 minute. Adăugați apoi oul, gălbenușurile de ou, vanilia şi mixați până se obține o compoziție omogenă. Reduceți viteza mixerului până la cea mai mică ; adăugați în amestecul de ou – făina şi laptele în etape, începând şi terminând cu făină.
Împărțiți aluatul în mod egal în formele de brioșe. In mijlocul fiecărei brioșe faceți o adâncitură cu linguriţa în care adăugați umplutura ( cam 2 lingurițe în fiecare brioșă ). Dacă doriți se pot presăra cu zahăr. Se coc până devin aurii, aproximativ 20 de minute , sau până scobitoarea iese curată. Se răcesc în tavă vreo 15 minute, după care se transferă pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Dacă nu ați presărat zahăr și doriți să fie cu adevărat o mini pască, puteți pensula niște miere atunci când scoateți brioșele din cuptor.
Paște fericit, luminos, bucurii și speranțe împlinite !!!!
ce frumoase sunt! si ce ochisori superbi are serban :).
Multumesc Timea !!!
Foarte interesanta ideea si parctica. O sa fac si eu asa anul acesta 🙂 Te tin la curent.
(CM din GMBR :))
De abea astept sa-mi spui daca si la voi au avut acelasi efect !!!
Primite si apreciate cu aplauze si bis! 🙂
Tare ma bucur !!!!!!!!
Vai ce prezentare!!! Superbe poze, iar piticul e adorabil!!! pupici!
Multumesc Dana !!!
Briosele ca briosele, desi este super faina idee, dar bebe este adorabil!!! Sa va traiasca, sa fie sanatos si cuminte! Pupici
Saru’mana !!!
Or fi ele bune briosele nu zic nu,dar piciul este dragalas foc.Tot albastrul cerului se oglindeste in ochisorii lui.Toate cele bune!
Si asta nu e tot…mai am unul, dar cel mare are ochii negrii.
Multumim din suflet !!!
Sunt tare frumoase! Si eu vreau sa fac pascute anul acesta.
Si sunt si tare bune !!!
Cele mai delicioase briose mancate vreodata! Reteta este pur si simplu perfecta! Mi-au iesit fix 18 briose, nu va pot descrie mirosul parfumat si gustul lor minunat!! Mersi Alex! Nota 10++
Simona mulțumesc. Cel mai mult ma bucur atunci când cei care încearcă rețetele mele sunt mulțumiți de rezultate.Pupici.