Nu știu dacă Brioșele sunt considerate gustări, aperitive sau antreuri. Ideea e că se mănâncă cu mâna și sunt ideale într-o casă cu copii. Nu cred că este nimic mai bun și mai ” sănătos” decât aceste preparate dulci, aromate, colorate câteodată și deosebit de gustoase.
La noi în casă au devenit un ” zilnic” necesar, iar copiii le iubesc, mai ales că ai mei nu prea îndrăgesc fructele crude iarna, dar se pare că în brioșe nu îi deranjează, deci avantaj EU
Petru 12 bucăți am folosit:
125 gr. iaurt gras ( 10 % )
180 gr. zahăr
150 gr. făină albă
3 mere
4 ouă
ghimbir proaspăt ras ( cam o linguriță cu vârf )
1 plic drojdie
2 linguri ulei struguri
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Pe rând amestecăm ouăle cu zahărul, apoi făina cernută, drojdia și iaurtul. In final am adăugat uleiul și ghimbirul ras.Veţi obţine o compoziție subțire, mai mult lichidă.
În tava de brioșe se așează hârtiile specifice ( dacă nu aveți, ungeți cu unt și tapetați cu făină).
Merele se curăță de coajă și se dau fie prin răzătoare, fie se taie cuburi. Se toarnă compoziția obținută în forme, iar deasupra se pun merele.
Dau la cuptor ( preîncălzit) vreo 20 min. sau până se rumenesc și mijlocul devine elastic. În cazul în care ați folosit prea multe mere ele se vor scufunda în aluat, no problem .
Când sunt gata le mai lăsați încă vreo 5 min. să se odihnească în tavă apoi le transferați pe un grătar să se răcească complet.
Când sunt gata le mai lăsați încă vreo 5 min. să se odihnească în tavă apoi le transferați pe un grătar să se răcească complet.
Ele pot fi servite calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră deasupra , după gust.
Poftă bună !!!!
Arome grozave vin de la tine din bucatarie.O seara buna!
Se simte pana la tine ??? Te pup :-* :-* :-*
super delicioase :*
seara frumoasa
mersi mult 😀
Buna.acum le am pus la cuptor ca vroiam ceva cu mere diferit.sarutmana.doar o ruga.nu stiu ce este.ghimbir?am vz in imagine dar nu m am lovit si in loc de am pus un pic de scortisoara nu cred ca este diferenta mare?sarutmana.pup ms.o zi frumoasa