brioșe sărate
Brioşe cu zucchini şi morcov |
Ca să vezi… știu să fac și brioșe fără zahăr…
Trucul meu pentru a obține cele mai bune gustări sănătoase este să ascund legume în produse de patiserie. Aceste brioșe se potrivesc perfect cu dependența mea de copt ” chestii ” sănătoase. Ele sunt foarte bune pentru gustarea copilului/copiilor din dotare. Aceste brioșe pot potoli foamea unei mulțimi flămânde sau poate foamea din voi. Depinde de care aveți .
Pentru 12 brioșe:
2 căni de făină ( cam 250 gr.)
1 linguriţă de muștar
2 fire ceapă verde, tăiată mărunt
1 ceaşcă de cașcaval ras
1/4 ceașcă parmezan ras
2 zucchini mici, trecuți prin răzătoare
1 morcov ras
100 ml smântână
150 ml lapte
2 ouă, ușor bătute
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriţă praf de copt
Se încălzește cuptorul la 200 grade.
Se cerne făina împreună cu praful de copt într-un castron, apoi se amestecă cu muștarul, ceapa verde, morcovul, zucchini şi cașcavalul ras .
Se amestecă separat smântâna, cu laptele, ouăle şi uleiul. Se toarnă în amestecul uscat, apoi se amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.
Se toarnă aluatul obținut, în cele 12 forme de brioșe , se ornează dacă aveți chef, și se presară deasupra mult parmezan. Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute sau până scobitoarea iese curată.
Se pot servi aşa cum sunt sau puteți face ca mine: Le-am lăsat să se răcească puţin, apoi le-am tăiat în jumătate. Baza brioșei am uns-o cu cremă de brânză, şi am pus apoi capacul. Altă variantă ar fi cu cremă de brânză şi roşii semi-uscate sau somon afumat.
Să aveți o zi ușoară și frumoasă !
Spor la vopsit, dacă nu ați terminat deja!
Mie mi-ar prinde bine macar una acum.
Sarbatori luminate!