Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă, merită să o încercați …
Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată ca fel în sine deoarece este absolut delicioasă, e fantastică.
Și am adăugat lângă niște bucăți de mozzarella, câteva felii de Prosciutto Crudo și pâine prăjită cu cardamon și am obținut ” the best Appetizer/Lunch EVER !”
Ca să obțineți salata de care vă vorbesc faceți rost de roșii de țară, de toate felurile și culorile și de niște oregano uscat bio (ăsta are o aromă grozavă) în cazul în care nu-l aveți din producție proprie.
Pentru cea mai bună salată de roșii am folosit:
roșii, multe și de diferite sortimente, culori și soiuri
sare de mare și piper proaspăt râșnit
oțet balsamic de Modena
ulei de măsline extra-virgin
oregano uscat bio
1 cățel de usturoi trecut prin răzătoare
opțional adică doar dacă e musai – 1 ardei mic și iute, tăiat și tocat mărunt
Întâi am spălat roșiile și le-am tăiat după cum m-a tăiat capul: alea mici în jumătăți, iară alea mai mari în sferturi sau inegal. Am pus toate roșiile într-o sită și am adăugat peste ele multă sare de mare. ȘI când zic multă nu glumesc. Nu vă fie teamă că vor fi prea sărate, nici vorba, ba chiar vor fi extrem de dulci contrar așteptărilor. Am lăsat roșiile mele sărate în sită vreo 15 minute până s-a scurs din ele o groază de suc.
Am aruncat sucul ( da da l-am aruncat, contrar a ceea ce se spune că sucul e cel mai bun) și am mutat roșiile într-un bol. Am adăugat peste cam un vârf de cuțit de oregano uscat și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Cât timp roșiile mele au stat cuminți în sită am pregătit sosul pentru salata mea. Conform sursei este nevoie de 3 părți ulei, 1 parte oțet și cățelul de usturoiul trecut prin răzătoare. Aici dacă doriți adăugați ardeiul iute tocat mărunt. Eu nu am dorit 🙂 deoarece am sperat că poate vor gusta și copiii.
Am stropit roșiile cu acest minunat sos și am servit-o frumos aranjată pe o farfurie, lângă niște Bocconcini, Prosciutto Crudo și pâine prăjită.
Acuma că am mâncat bine vă urez un week-end plăcut !!!
Mi-ai facut o pofta de imi vine sa lesin! 😀
Diseara salata din asta minun prestez! :*
Week-end frumos sa ai!
Alina astept reactii …
da, da, da…sanatate in farfurie..mai ai???
recunosc..ma impac rau de tot cu rosiile, asta de cand am ramas insarcinata, de atunci n-am ami putut manca rosii…acum mi-e si mai greu….dar cateodata..iote asa fix fac si eu..din toate alea, multe, felurite si coloratele..super buna!
mai am…daca nu mai fac…
Asta-i salata viselor mele de vegetarian prins in capcana vacantei-la-hotel-care-mi-da-numai-cascaval.
Nu mi-ar fi trecut prin cap in veci sa le pun la scurs si sa pierd bunatatea de sos cu care suntem noi romanasii obisnuiti si in care inmoiem codrul de paine, caci la noi in familie sosul ala e socotit cea mai buna parte a salatei. Insa dupa ce am vazut pozele si am citit reteta, trebuie sa-ti marturisesc ca am balosit fara incetare si acum sunt sigura ca la noapte o sa am vise umede.
Ce-mi facusi?
Andie te pup..
Doamne Andie cat esti de figura,ma faci mereu sa rad,esti tare nostima:-))))
O cina perfecta de vara. Cred ca rosiile capata o aroma mortala. Abia astept sa incerc!
ei ??? cum e ???
Arata f.f.delicios!!!O reteta usoara,rapida si numa buna pe canicula 🙂
Ce-mi place,vreau si eu.
Pup!
Votez si io,asa flamanda cum sunt acum,fara nicio salata’n fata:chiar ca e cea mai tare salata de rosii pe care am vazut-o!!!De gustat…urmeaza;-)
Bubu, Dia, Angelica vreau pareri dupa facut si gustat…astept 🙂
buna ! dar pacat de suc 🙂 , eu beau de vre-o 3 zile !
😉