Clafoutis cu caise proaspete » Bucătăria familiei mele
Clafoutis cu caise proaspete

Clafoutis cu caise proaspete

0 Comments

clafoutis cu caise proaspete

Clafoutis este o reteță franțuzească de aluat care nu e nici clătită dar nici vafe. Este un aluat care se umflă pe margini și totuși rămâne moale în interior…un aluat care se potrivește cu orice fruct, indiferent că este proaspăt sau din conservă/compot. Ideal este să știți rețeta de bază și apoi să vă jucați cu fructele. Este una dintre cele mai simple rețete și este de mare efect.

clafoutis cu caise proaspete

Ingrediente

  • 6-8 caise proaspete
  • 120 ml. lapte
  • 80 gr. zahăr brun
  • 60 gr. făină
  • 1 ou
  • 2 albușuri
  • 1/2 linguriță scorțisoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un vârf cuțit sare
  • extract de vanilie

clafoutis cu caise proaspete

Metoda:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Ungeți cu unt tava sau vasul pe care îl veți folosi.

In bolul mixerului combinați laptele, zahărul brun, făina, albușurile, oul intreg, vanilia, scorțișoara, nucșoara și sarea.
Porniți mixerului la viteză medie și mixați până se obține un aluat omogen cu multă spumă deasupra. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted,  îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele.

Pregătiți caisele: îndepărtați sâmburele și tăiați-le în felii. Dacă folosiți caise din surse sigure nu e nevoie să le curățați de coajă.

Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.

clafoutis cu caise proaspete

Turnați aluatul în vasul pregătit și dați la cuptorul preîncălzit vreo 5 minute.
Scoateți rapid tava din cuptor și așezați feliile de caise în cercuri concentrice peste aluat.
Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.

clafoutis cu caise proaspete

Serviți cald, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .

 

Clafoutis cu caise proaspete
Serves 4
Clafoutis este o reteță franțuzească de aluat care nu e nici clătită dar nici vafe. Este un aluat care se umflă pe margini și totuși rămâne moale în interior…un aluat care se potrivește cu orice fruct, indiferent că este proaspăt sau din conservă/compot.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 6-8 caise proaspete
  2. 120 ml. lapte
  3. 80 gr. zahăr brun
  4. 60 gr. făină
  5. 1 ou
  6. 2 albușuri
  7. 1/2 linguriță scorțisoară
  8. 1/4 linguriță nucșoară
  9. un vârf cuțit sare
  10. extract de vanilie
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  2. Ungeți cu unt tava sau vasul pe care îl veți folosi.
  3. In bolul mixerului combinați laptele, zahărul brun, făina, albușurile, oul intreg, vanilia, scorțișoara, nucșoara și sarea.
  4. Porniți mixerului la viteză medie și mixați până se obține un aluat omogen cu multă spumă deasupra. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele.
  5. Pregătiți caisele: îndepărtați sâmburele și tăiați-le în felii. Dacă folosiți caise din surse sigure nu e nevoie să le curățați de coajă.
  6. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.
  7. Turnați aluatul în vasul pregătit și dați la cuptorul preîncălzit vreo 5 minute.
  8. Scoateți rapid tava din cuptor și așezați feliile de caise în cercuri concentrice peste aluat.
  9. Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
  10. Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.
Notes
  1. Serviți cald, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
Clafoutis cu cirese
Clafoutis cu cirese  https://alexjuncu.ro/clafoutis-cu-cirese/

 

clafoutis cu visine
Clafoutis cu visine  https://alexjuncu.ro/clafoutis/

 


Related Posts

cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece

cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece

Cheesecake la rece sau prăjitura cu brânză fără coacere. Rețetă cheesecake și ingrediente. Se poate încerca și cu alte fructe.

Tagine/tajine marocan de miel cu caise

Tagine/tajine marocan de miel cu caise

  Să vă povestesc puțin despre prânzul de duminică în familie… în a mea !!! Frumos, nu-i așa ?? Imaginați-vă toată familia în jurul mesei, arome minunate care plutesc dinspre bucătărie, copii, râsete și multă gălăgie. Ce nu este în regulă în acest peisaj ??? […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.