Cremă de brânză- Almette de casă » Bucătăria familiei mele
Cremă de brânză- Almette de casă

Cremă de brânză- Almette de casă

0 Comments

 

 

Crema de branza. Cum să fac crema de brânză cu mărar și ceapă verde

Am ajuns să fac acestă cremă de brânză din întâmplare. Am primit săptămâna trecută un litru de lapte proaspăt muls și bineînțeles că am uitat că trebuie fiert cât mai repede .
După doua zile îmi aduc aminte că am lapte proaspăt și că trebuie fiert și ca să vezi minune când l-am pus pe foc s-a strâns. Ok, asta este vom avea brânză.
Nu pot să vă explic ce s-a întâmplat dar după ce a fiert și l-am lăsat la răcit, s-a separat foarte frumos.
Am luat o sită și puțin tifon și am scurs zeama. Şi astfel am obținut o brânză dulce și foarte sănătoasă. (soțul meu susține că are gust de urdă însă eu zic că este totuși brânză.)
Si acum dacă tot aveam aceasta brânză „home made” am încercat sa obțin o brânză tartinabilă.

        Ingrediente:

 

O cană de brânză făcută în casă (dar sunt convinsă că este la fel de bună și cu brânză de vaci din comerț)

usturoi

ceapă proaspătă

sare, piper, boia

smântâna (doar ca să o faceți mai cremoasă)

cred ca ar fi bun și niște mărar ( eu nu am avut) sau alt tip de verdeață ???

Metoda 

Am tăiat ceapa și usturoiul foarte mărunt.
Apoi am amestecat toate ingredientele și am obținut ceea ce găsiți în magazine sub denumirea de Almette .
 
 
Am prăjit niște pâine și uite așa am rezolvat o cină sănătoasă pentru gașca mea.
 

 


Related Posts

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

          Brioșe cu brânză Pentru că nu mă prea dau în vânt după Pască, m-am gândit eu cum să fac și ce să fac ca să mulțumesc pe toată lumea. Anul trecut am făcut o pască mare și bună, dar din […]

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Rețeta tradițională de pasca- aluat dospit, de cozonac, frământat în mașina de pâine, cu împletitura tradițională, umplutura de brânză cu stafide.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.