crusta – Pâte Brisée
150 gr. făină
1/2 linguriță sare
2 lingurițe zahăr
120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte )
3 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI
umplutura de portocale
4-5 portocale roșii, decojite și tăiate felii rotunde
1 cutie cremă mascarpone ( 250 gr.)
extract de vanilie și zahăr, după gust
un ou și 2-3 linguri zahăr brun pentru final touch
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C și se pregătește tava cu hârtie de copt.
2. Se face crema : mascarpone + zahăr + extract vanilie, cu ajutorul mixerului. Mixați și gustați. Adăugați exact atât zahăr cât să fie pe gustul vostru.
3. Se scoate aluatul ( Pâte Brisée ) de la frigider și se lasă la temperatura camerei vreo 10 minute. Se împarte în vreo 5-6 bucăți. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul pe suprafața de lucru acoperită cu făină. Nu vă faceți griji dacă aluatul întins nu are forma perfect rotundă sau marginile drepte. Avantajul acestei crostate – imperfecțiunea aluatului este de bine.
4. Se transferă aluatul întins pe hârtia de copt. Se pune o lingură din crema de mascarpone în mijlocul aluatului. Apoi feliile de portocală peste cremă. Atenție: lăsați cel puțin 2 cm liberi pe margine pentru a putea întoarce aluatul. Împăturiți marginile crostatei peste portocale, lăsând mijlocul neacoperit. Dacă vă rămâne cremă foarte bine, o vom folosi la final.
5. Marginile aluatului se pensulează cu oul bătut bine cu furculița și se presară cu zahăr brun.
6. Se dă la cuptor vreo 25- 30 min. până aluatul devine galben auriu.
Super poze, super reteta!
multumesc, multumesc, multumesc … de o mie de ori multumesc!
Ce delicioaseeee…
Rocsy ❤ ❤
O prajitura artistica! 😀
Asta ca sa exprim intr-un cuvint prima impresie, marcata de imagini).
„impotriva tristetii” sau, as spune eu: „motiv de fericire”.
De unde atita tristete?
Cind pregatesti cu mare drag bunuri pentru cei dragi, ai doar motive de bucurie.
Iti multumesc tare mult! Mii de imbratisari!
Pur si simplu superbe!
Alina, mii de multumiri !!!
abea astept sa le testez si eu 😀
si eu astept sa-mi spui ce a iesit … Esti o scumpa :)) Puuuup
Minunate sunt!!! Tare mult imi plac si mie portocalele rosii..
Pupici
Simona ❤❤❤, multumesc mult !!!
Mega-super bestiala chestia asta! 😉
multumeeeeeeesc!
Superba postarea!
Iti multumesc tare mult! Mii de imbratisari!
Arata minunat! Iar prezentarea e de nota 10! Felicitari
multumesc, multumesc, multumesc…
Minunat blogul tau, Alexandra! Ma bucur ca te-am descoperit! Succes in continuare!
Cris multumesc mult si bine ai venit !!!
Maine am sa pregatesc exact aceasta minunatie! Este absolut extraordibara! U left me speachless!
Of… nu mai am rabdare pana maine.
Mihaela cum a fost ????
Aoleu! Ador crostatele, iar in combinatia asta ma doboara! Minunat!!!
Diana multumesc mult ❤❤❤!!!!