Astăzi de dimineață m-am trezit cu un chef de viaţă care mi-a fost spulberat imediat ce am văzut că afară plouă din nou…M-am săturat de vremea asta rea…Vreau să vină soarele …
Aceasta este o rețetă fără cantități . A fost făcută după ochi.
Câteva bucăți de pui ( eu aveam în frigider o caserolă mix de pui- câteva pulpe şi câteva aripi), puţin ulei de măsline, vreo câțiva căței de usturoi, mozzarella la greu şi roșii cherry. Să nu uităm condimentele: sare, piper, boia şi la sfârșit am aruncat peste puţin oregano şi busuioc.
Soţul meu spune că dacă aş putea să adaug oregano şi în deserturi cu singuranţă aş face şi acest lucru. Acesta este adevărul: îmi place oregano…
Să revenim ….Puiul fără pieliță se spală bine și se ține puțin în iaurt sau lapte. Nu este obligator, dar mie îmi place aşa pentru că se obţine astfel un pui moale şi totuşi fraged.
Tip: dacă folosesc carne de pui , întotdeauna o țin în lapte înainte de a o găti, indiferent de ceea ce urmează să pregătesc din ea.
Tip: dacă folosesc carne de pui , întotdeauna o țin în lapte înainte de a o găti, indiferent de ceea ce urmează să pregătesc din ea.
Apoi se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare , piper, boia . Se toarnă peste ulei de măsline și se adaugă usturoiul tăiat felii. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 minute. Eu am acoperit vasul în primele 20 min. și l-am descoperit spre sfârșit.
Să aveți poftă !!!!! şi poate o zi mai călduroasă…. sau măcar fără ploaie…
Mulţumesc pentru vizită !!!!