Ce-i mai tare și mai tare decât un weekend la munte ???
Vă spun eu : încă un weekend la munte … și pot să o țin tot așa !!!
Și mai bine decât atât e să fi la munte și să te trezești dimineața, pe răcoare și să iți culegi micul dejun direct din spatele cabanei.
Ca să vedeți că nu mă laud degeaba cu mica mea grădină aveți aici dovada, așa câte puțin din fiecare : zmeură galbenă, zmeură violet, zmeură roșie și câteva coacăze negre – cel mai bun mod de a ne începe ziua.
Ca să vedeți că nu mă laud degeaba cu mica mea grădină aveți aici dovada, așa câte puțin din fiecare : zmeură galbenă, zmeură violet, zmeură roșie și câteva coacăze negre – cel mai bun mod de a ne începe ziua.
Să nu deviem prea mult și să revin la înghețata mea marmorată cu aromă de vanilie și stropită cu un delicios sirop de zmeură proaspăt culeasă.
Pentru înghețată am folosit :
400 ml lapte condensat homemade
600 ml frișcă lichidă
2 lingurițe extract de vanilie
iară pentru siropul de zmeură :
300 gr. zmeură
80 ml. suc proaspăt de măr
100 gr. zahăr brun
Începeți cu siropul de zmeură deoarece aveți nevoie de el rece.
Zmeura (sau orice alt tip de fructe de pădure doriți, fie singure sau în combinație ) se pune la fiert împreună cu sucul de mere proaspăt. Când începe să fiarbă se adaugă zahărul și se lasă până acesta se topește și siropul începe să se îngroașe.
Se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit. Împărțiți siropul în două părți : una va merge în înghețată iar cealaltă se va turna deasupra înainte de servire. Partea din sirop care merge în înghețată trebuie să o treceți prin sită pentru a scăpa de sâmburei.
Și acum înghețata:
se bate frișca până face vârfuri. Se adaugă apoi laptele condensat și extractul de vanilie.
Crema formată se toarnă într-o tava/recipient care poate merge la congelator și se toarnă deasupra siropul de zmeură trecut prin strecurătoare. Cu o lingură faceți opturi în cremă ca să pătrundă siropul și în interior. Nu exagerați cu opturile.
Acoperiți tava cu folie alimentară ( dacă nu are capac ) și dați la congelator cel puțin 3 ore.
Înainte de servire turnați deasupra siropul de zmeură rămas.
sau poate serviți cu niște zmeură proaspătă deasupra …
tocmai ce am in plan si eu o inghetata la tava :)) sper sa reusesc sa o si faca…ca nu mai fac nik de mancare si dulcisme de ceva vreme…e naspa 🙂
frumosi ficiorii :))is dati deja? =))
pai Miruna oricum a pus ochii pe ala mic, nu ??? asa ca sa vedem cu ce iesiti pe interval :))
Arata senzational fructele alea proaspete!!Ce as manca si eu un bol direct de la sursa :))…
De inghetata nu mai zic nimic ca deja inghit in sec! :)))))
:*
Alina pacat ca stai asa departe, ca te-as scoate putin la iarba verde…
Minunata inghetata, la noi a venit ploaia, dar pastrez reteta pentru zilele ce urmeaza pentru ca iar se anunta calduri! Pozele sunt minunate!
Poliana multumesc !!! sa stii ca si noi asteptam ploaia, de mult chiar …
Wow cat de bine arata!!!
Bubu mersi mult !!
M-ai dat pe spate cu atatea sortimente de zmeura!!!
Am ochii curcubeu de la cate culori vad acolo…arata exceptional de bine.
Ma scri pe lista la niste butasi de zmeura galbena si mov??Platesc bine;-)sau daca vrei te servesc apoi io cu o inghetata delicioasa ca a ta, dar va fi marca Angi:-)))
Eh…ce zici?
se rezolva… numai sa-mi spui cum vrei butasi …
Nu m-a saturat si m-am mai inca odata la poze .Daca stau si ma gandesc bine cornetul din ultima poza era pentru mine,nu-i asa???
Pup cu drag!
Angelica, sa stii ca era intradevar pentru tine 🙂
Dar s-a topit asteptandu-te …
oh wow, that looks wonderful, look at the color of those raspberries, gorgeous!
Dina, Thanks a lot !!!
Vai de mine cum arata!!! Ce-as mai fura si eu un cornet.. 🙂
Mi-ai dat de lucru cu natiile astea ciudate de zmeura pe care le ai tu :))
Pupici
:)))
te pup !
Zmeura violet si galbena nu am vazut in viata mea,dar cu siguranta este buna tare.
In alta ordine de idei,daca mor de pofta sa stii ca tu eti vinovata.Nu vrei sa facem schimb de inghetata.
Te pup!
mai intrebi ???